Gonzalo Boye i Carles Puigdemont, a Bèlgica

Boye, imputat per blanquejar un milió d'euros d'un conegut 'narco' espanyol

Segons el jutge, ell hauria dissenyat l'estratègia per justificar d'on venien els diners

Membres de la Policia Nacional començaven la setmana escorcollant la casa de Gonzalo Boye, conegut a Catalunya per ser l'advocat de Carles Puigdemont. Segons avança aquest dilluns al migdia el diari 'ABC', Boye ha estat imputat, juntament amb dues persones més, per un presumpte delicte de blanqueig de capitals. L'advocat no serà detingut, però haurà de declarar davant l'Audiència Nacional.

Boye, acusat de pensar com blanquejar els diners

Gonzalo Boye està acusat de dissenyar l'estratègia jurídica per justificar l'origen il·lícit d'al voltant de 900.000 euros procedents del tràfic de drogues per a la xarxa criminal dirigida per Sito Miñanco, conegut 'narco' gallec i un dels protagonistes de 'Fariña'. Tot plegat comença a la presó de Carbanchel, on Miñanco es va fer amic del colombià Luis Enrique García Arango, amb qui  van començar a treballar junts en el narcotràfic. Els dos van ser detinguts l'any 2018 en la coneguda operació Mito.

Dins d'aquesta operació, van sorgir diversos detalls i testimonis. Un d'ells hauria assegurat que Boye hauria assistit en diverses reunions on es discutia com poder blanquejar diners procedent del narcotràfic. De moment, la investigació es troba sota secret de sumari, però la policia ha assegurat a 'ABC', que  té diverses proves que ho acreditarien.

Segons expliquen, la investigació sorgeix quan es troben cinc persones a Barajas que duien en diverses bosses prop de 890.000 euros. Entre ells, la dona de Luis Enrique Arango. Segons el sumari, Boye hauria participat en diverses reunions prèvies, en restaurants i altres llocs públics. Tot just fa 15 dies, Boye va renunciar a la defensa de Sito Miñanco.