IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Brayan, un jove valencià amb dany cerebral, no té l'ajuda necessària per dèficits en el sistema burocràtic

Des de l'hospital informen que s'ha gestionat l'assumpte, encara que la família continua sense rebre el que ell necessita

El pequeño Brayan lucha por recuperar la normalidad
El Brayan lluita per recuperar la normalitat | Cedida

Tal com ha recollit ‘Levante-EMV’, Brayan, un noi de només 7 anys, s'enfronta a un futur difícil i atroç per culpa de la burocràcia i un terrible dany cerebral. El 13 de juliol d'aquest mateix any, el nen va acudir a l'hospital afligit de dolors estomacals i vòmits. El primer pronòstic va assenyalar que podia ser un virus, però posteriorment, a l'Hospital de la Fe de València, el nen va perdre el coneixement i es van veure obligats a practicar-li una operació d'urgència. Brayan es trobava en perill de mort a causa d'una inflamació progressiva del cerebel, i va acabar entrant en un coma induït. Després d'una setmana, els especialistes van optar per retirar-li la sedació, i com que el seu estat no millorava, van decidir practicar-li una sèrie de proves. El tractament va continuar amb diferents tipus de medicacions que tampoc van produir els resultats esperats, i tot i que finalment en Brayan va començar a respondre al tractament, el nen ja no era el mateix. 

L'operació, la medicació i el dany cerebral l'havien deixat inicialment en un estat vegetal. Ell mateix va explicar més tard, quan va començar a mostrar símptomes de millora, que «feia molta força, molta força, molta força per parlar, per moure'm... però no podia. No puc». El centre mèdic només havia tractat dos casos previs amb la seva malaltia, Cerebelitis Aguda Fulminant, una malaltia vírica i autoimmune que no acostuma a mostrar-se tan severa. El diagnòstic va destrossar les vides del Brayan i la seva família, ja que els seus pares van perdre la feina i no podien pagar-li el tractament que necessita per millorar: sessions de logopèdia, rehabilitació i teràpia ocupacional. Al cap de dos mesos del seu ingrés, en Brayan va rebre l'alta i va poder tornar a casa, encara en estat vegetal. Poc després, els seus pares el van portar a una clínica privada, 'Aprender a crecer', on practicava de forma diària una hora de rehabilitació i una de logopeda, a 90 euros el dia.

El nou tractament els acaba costant a la família uns 2.700 euros al mes, uns diners que no tenen després que tant el pare com la mare perdessin la seva feina amb la malaltia del seu fill. «La millora és increïble. En Brayan ja manté el cap alçat, està aprenent a menjar i ja ens podem comunicar amb ell. Però pagar 90 euros al dia és impossible per a nosaltres. A l'Hospital General, que té un conveni amb la Clínica Neural, ens han dit que ens poden oferir una hora de logopeda i una hora i mitja de rehabilitació a la setmana, molt poc en comparació amb el que fa ara. El temps corre en contra seva, no tenim diners per a pagar-li el que li fa falta, i això ens mata perquè sabem que al principi, i amb l'edat del Brayan, com més, millor», explicava la seva mare Jessica. El seu pare, César, ha explicat que «veure el teu fill normal un dia, i l'endemà en coma i després vegetal és massa dur».

Els pares han hagut de demanar ajuda davant la difícil situació que estan vivint. De fet, estan començant a rebre ajudes d'algunes institucions i organismes de la Comunitat Valenciana, com ara  de l'Ajuntament de Torrent, que ha decidit promoure un acte benèfic per ajudar en Brayan. Des de la Conselleria de Sanitat han ofert un tractament de sis hores setmanals distribuïdes en dues hores (de 45 minuts) de fisioteràpia, dues de logopèdia i dues més de teràpia ocupacional, un nombre insuficient per a la millora d'en Brayan i molt lluny del tractament que ha estat rebent a 'Aprender a crecer', on malauradament no poden continuar. A hores d'ara la família està a l'espera que la Clínica Neural els truqui per començar amb el tractament, però des de l'Hospital General creien que el menor ja estava rebent el tractament a causa d'uns problemes burocràtics que van fer que la petició a Neural arribés el passat 19 d'octubre, i no serà fins a la setmana vinent que trucaran la família per començar el tractament de cara a la setmana següent. 


Comentaris

envia el comentari