Un brot de gastroenteritis aguda afecta 145 alumnes i 2 professors a la Cerdanya

Els afectats provenen de cinc escoles diferents de Catalunya
Imatge d'arxiu de l'Hospital de la Cerdanya
Imatge d'arxiu de l'Hospital de la Cerdanya | CatalunyaDiari.cat

L'Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) ha confirmat aquest dijous, 22 de febrer, a través d'un comunicat, l'existència d'un brot de gastroenteritis aguda (GEA) que afecta 147 persones que han estat allotjades en cinc hotels de la Cerdanya

 

Segons han informat fonts del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, els afectats són 145 menors d'entre 8 i 14 anys, així com 2 professors de cinc escoles de Catalunya: dues del Gironès, dues de la Barcelona Sud i una del Barcelonès Nord. També s'han vist afectats un grup d'escolars francesos. 

 

 

S'investiga l'origen del brot

Els símptomes van aparèixer ahir dimecres, 21 de febrer, durant el matí. La simptomatologia en tots els casos és lleu, amb clara predominança  de vòmits, nàusees i dolor abdominal. Uns símptomes que en alguns casos van acompanyats de febre i diarrea. Tot i que cap dels afectats ha requerit ingrés hospitalari, una part dels escolars sí que han estat atesos en centres d'atenció primària i atenció continuada.  

 

La investigació epidemiològica i ambiental per part de l’Agència de Salut Pública de Catalunya es va iniciar ahir mateix, a partir de la notificació al Servei d’Urgències de Vigilància Epidemiològica de Catalunya, amb l’objectiu de trobar l’origen del brot i es van prendre immediatament les primeres mesures de control.

 

 

 

 

L'últim brot a Catalunya

Cal recordar que al març de l'any passat, també es va produir un brot gastroenteritis aguda que afectava professionals sanitaris de l'Hospital de Bellvitge, a l'Hospitalet de Llobregat. Un brot que va afectar a 252 persones. 

 

No obstant això, en aquell cas, el Departament de Salut de la Generalitat va comunicar que tots els afectats eren professionals del centre, els quals presentaven una «simptomatologia lleu». 

 

Fe d'errades: Inicialment es va publicar una fotografia en aquesta notícia que no corresponia al centre educatiu afectat pel brot de gastroenteritis. L'error ja ha estat rectificat i la fotografia eliminada. Comentaris

envia el comentari