Detecten un brot d’impetigen en escoles de Barcelona

És una infecció contagiosa de la pell causada per bacteris que s’ha propagat entre els nens barcelonins durant les darreres setmanes

Detectat impetigen a les escoles de Barcelona, una infecció de la pell contagiosa
Detectat impetigen a les escoles de Barcelona, una infecció de la pell contagiosa | CatalunyaDiari.cat

Infecció contagiosa detectada a Barcelona. En les darreres setmanes a diverses escoles de Barcelona s'ha detectat un brot d'impetigen, una infecció de la pell que és contagiosa i ha afectat uns quants nens de la ciutat. Des del departament de Salut de la Generalitat de Catalunya han reconegut que hi ha uns quants brots actius d'aquesta infecció i l'Agència de Salut Pública de Barcelona és l'encarregada d'enviar circulars als centres educatius on s'han detectat els casos perquè estiguin alerta.

Segons el departament de Salut ha informat 'La Vanguardia', la Xarxa de Vigilància Epidemiològica de Catalunya «ha notificat diversos brots d'impetigen» que afecten en major mesura l'àmbit escolar i els casos de nens infectats augmenten amb el pas de les setmanes.

Increment dels casos d'impetigen a Barcelona

Fa un parell de setmanes, els pares d'una escola de Sant Andreu van rebre una circular de l'Agència de Salut Pública de Barcelona on se'ls informava de la presència d'aquesta infecció bacteriana entre els seus alumnes. Un dels pares, que té fills escolaritzats en aquest centre, ha confessat que «els seus dos fills tenen impetigen», ha assegurat i que des de Salut l'han confirmat que hi ha impetigen «per tota la ciutat».

A més a més, també es té el coneixement que hi ha més casos a escoles del districte Sarrià-Sant Gervasi, a Sant Andreu i a dreta i esquerra de l'Eixample. No obstant això, l'Agència de Salut Pública de Barcelona ha assegurat que, tot i que ja han enviat la circular informativa a totes les escoles, no poden saber amb certesa quants centres presenten casos d'impetigen, ja que no és una infecció de la qual s'hagi de fer un registre obligatòriament, com és el cas del xarampió.

L'impetigen és una infecció superficial de la pell causada per bacteris
L'impetigen és una infecció superficial de la pell causada per bacteris | Cedida

Què és l'impetigen?

L'impetigen és una infecció superficial de la pell que està produïda pels bacteris estreptococs del tipus A i Staphylococcus aureus, es pot transmetre per contacte directe, però no és «molt» contagiosa, segons especifica l'Agència de Salut Pública. Aquesta infecció es pot detectar per l'aparició de llagues a la cara, al voltant de la boca i el nas, a més dels peus i les mans. Les ferides acaben convertint-se en ampolles que es recobreixen per una crosta de color de la mel.

En general, l'impetigen no té cap complicació i es pot prevenir amb una correcta higiene de la pell. Un cop es detecta la infecció, s'ha d'iniciar el tractament amb antibiòtics com més aviat millor, que normalment dura uns deu dies, i que el nen no vagi a l'escola fins que no li desapareguin del tot les lesions. Cal recordar, però, que s'ha de consultar amb el metge de capçalera quin és el millor tractament en cada cas i no fer un mal ús dels antibiòtics. 


Comentaris

envia el comentari