El brot de legionel·losi a Llinars del Vallès deixa la quarta víctima mortal

Dels altres tres pacients afectats, un ja ha estat donat d'alta i els altres dos continuen ingressats

Legionel·la

Brot de Legionel·losi a LLinars del Vallès | CEDIDA

Una quarta persona ha mort aquest dilluns pel brot de legionel·losi de Llinars del Vallès tal com ha informat l'Agència de Salut Pública de Catalunya. Aquesta nova mort, s'uneix a les dues que van les persones que van perdre la vida dimarts de la setmana passada i una tercer víctima mortal el passat dijous. Segons ha informat l'Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), els afectats tenen entre 48 i 94 anys, i els morts són persones d'edat avançada que tenien una patologia de base o factors de risc. En total eren set els afectats pel brot al municipi vallesà i, dels altres tres, un ja ha estat donat d'alta i els altres dos continuen ingressats. 

Els set afectats fins ara per aquest brot són veïns del municipi de Llinars o bé ha estat en la localitat durant els últims 14 dies, que és el període d'incubació de la legionel·la. Els afectats van començar a presentar símptomes entre el 15 i el 28 d'octubre, per la qual cosa no es descarta que puguin aparèixer nous casos. Mentrestant, els tècnics de la ASPCAT continuen amb l'estudi ambiental per delimitar possibles instal·lacions de risc a la zona i fer la inspecció, recollida i anàlisi de mostres i el tractament i, si escau, el tancament de les instal·lacions implicades.

Els centres sanitaris de la zona estan informats i estan col·laborant en la detecció i notificació de malalts a la ASPCAT. L'Agència de Salut Pública ha recordat que la legionel·losi es contagia per inhalació d'aigua polvoritzada o aerosols i que les persones que tenen més risc són les fumadores, les que pateixen malalties cròniques que afectin el sistema immunitari, i les d'edat avançada. També han recordat que la legionel·losi no es transmet d'una persona a una altra i que es pot beure sense perill l'aigua de proveïment públic, tant dels domicilis particulars com de les fonts públiques.


Comentaris

envia el comentari