Un brot de tuberculosi pulmonar afecta diversos persones a Osona

Un dels malalts podria ser un treballador d'una empresa alimentària

Tres persones afectades per aquesta malaltia ja estan rebent tractament
Tres persones afectades per aquesta malaltia ja estan rebent tractament | MaudeEstudio 
 

Ha saltat l'alarma per un nou brot que s'ha detectat a Catalunya. Diverses persones estan afectades per la tuberculosi pulmonar, tot i que totes elles ja estan sota tractament i observació. Els afectats són dos veïns de Santa Eugènia de Berga i un de Vic, a la comarca d'Osona. En identificar el primer cas, van detectar els altres dos i els van poder relacionar, motiu pel qual es pot considerar un brot. 

Un treballador d'una empresa alimentària està afectat 

Entre les persones afectades, s'ha senyalat  un dels treballadors de l'empresa càrnia 'Le Porc Gourmet', però l'advocat i portaveu del negoci, Francesc Sánchez, ha assegurat que «no hi ha cap afectació a la cadena de producció», remarcant que se sotmeten a controls rigorosos per tal que tot funcioni correctament durant el procés productiu.

De fet, Sánchez ha referenciat a l'Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), indicant que els haurien avisat si haguessin detectat qualsevol problema. D'aquesta manera, eludeixen que es tracti d'una afectació laboral. Tanmateix, Salut hauria concretat que es tracta d'un brot que «té un component laboral, a més de familiar».

En estat afectat un treballador d'una empresa alimentària han saltat totes les alarmes, tenint en compte l'alta possibilitat de transmissió d'aquesta malaltia. Per això és molt important acudir al metge quan es detecta algun dels símptomes associats a la tuberculosi. 

Els seus símptomes 

La tuberculosi pulmonar es pot transmetre per l'aire en tan sols tossir, amb els esternuts i la saliva o, inclús, en parlar. La malaltia sovint és detectada en persones que han tingut tos al voltant de mig mes i molta febre. D'altra banda, aprimar-se o sentir-se cansat són altres dels factors relacionats amb la tuberculosi pulmonar. Els pacients poden superar-la seguint els tractaments imposats pels especialistes, però s'ha de complir estrictament.


Comentaris

envia el comentari