Busquen un boletaire d’uns 70 anys perdut a l’Alt Urgell

L'home es va perdre ahir cap a les 14:00 hores i els Bombers han activat, fins ara, un total de 12 dotacions, mentre que els Mossos també s'hi sumen a amb 5 equips | Els Bombers hi han pogut parlar per telèfon
Els Bombers de la Generalitat organitzant la cerca de l'home | Bombers de la Generalitat

 

Gran dispositiu dels Bombers per buscar un boletaire d’entre 68 i 70 anys a Fígols i Alinyà, a l’Alt Urgell. L’avís de la seva pèrdua el va donar ahir un amic seu —amb qui havia anat a buscar bolets— al punt de les 19:07 hores de la tarda, i a hores d’ara els Bombers han activat fins a 12 dotacions i els Mossos un total de 5 per intentar trobar sa i estalvi l’home.

 

Segons han informat els Bombers de la Generalitat a 'CatalunyaDiari.cat', es va poder mantenir contacte telefònic amb l’home fins ahir a la matinada, tot i que no es va poder trobar un punt d’encontre. A mig matí, doncs, els Bombers hi han activat diverses dotacions: entre les quals en destaquen 2 helicòpters, 10 dotacions terrestres, els GRAE i un grup de recerca canina; i els Mossos hi treballen amb una unitat de muntanya, una de canina, un helicòpter i dues dotacions terrestres.

 

 

El boletaire es va perdre ahir a les 14:00 hores

És el que relaten fonts de Bombers. Segons expliquen, l’home es trobava buscant bolets amb un amic quan, cap a les 14:00 hores, es van perdre mútuament la pista. Aquests, de fet, havien quedat al seu cotxe —aparcat a la vora de la carretera— però el boletaire en qüestió no va aparèixer. Quelcom que va provocar que, cinc hores després, el company optés per donar l’alerta sobre la desaparició als Bombers de la Generalitat.

Minuts després i ja desplaçats a la zona, així mateix, va començar el contacte telefònic amb l’home —que es va allargar fins més enllà de la mitjanit—. Tot i això, el contacte es va acabar perdent i els Bombers han intensificat la recerca a partir d’aquest matí.

 

Finalment, també cal esmentar que 2 veïns de la localitat de Guissona —d’on podria ser el boletaire perdut— s’han afegit al dispositiu de recerca i els Bombers mantenen un contacte constant amb la família del boletaire.