Imatge d'arxiu d'un camió dels Bombers de la Generalitat

Busquen un boletaire de 68 anys perdut al Pallars Jussà

Un company seu, amb qui va sortir ahir a buscar bolets, va ser qui va donar l'alerta al voltant de les cinc de la tarda

Els Bombers de la Generalitat busquen un boletaire perdut al municipi de Gavet de la Conca (Pallars Jussà). Es tracta d'un home de 68 anys que havia sortit al bosc amb un altre home. Va ser aquest darrer qui va donar l'alerta ahir dissabte, 24 d'octubre, al voltant de les cinc de la tarda, ja que no sabia res del seu company des de les dues del migdia.

El dispositiu de recerca, que a darrera hora de la tarda d'ahir comptava amb 12 dotacions, es va dur a terme amb una recerca extensiva i, puntualment, intensiva. Hi va participar un helicòpter, que va rastrejar la zona fins que es va fer fosc. També va comptar amb efectius dels GRAE, dues unitats del Grup Caní de Recerca (GCR) i dotacions terrestres dels parcs de Sort, Artesa de Segre, Tremp, Ponts, Àger i La Pobla de Segur.

Troben mort un boletaire a Osona

El passat 17 d'octubre, els Bombers van trobar el cos sense vida de l'home de 75 anys perdut a Rupit i Pruit (Osona). Es tracta d'un boletaire que va sortir a caçar bolets per la zona el divendres al migdia i ja no va tornar. Cap a dos quarts de nou de la nit es va posar en marxa tot el dispositiu per buscar-lo i després de fer una recerca extensiva per l'entorn, va començar la recerca intensiva pel voltant del vehicle, sense obtenir resultats.

El passat dissabte al matí s'havien intensificat les tasques de recerca, amb un dispositiu format per onze dotacions dels Bombers (incloent-hi Grups d'Actuacions Especials, Unitats Canines, Suport Logístic) i una desena d'unitats dels Mossos d'Esquadra, amb la col·laboració d'altres cossos d'emergència.

Dos boletaires morts l'octubre

Tan sols dues setmanes abans, un home de 80 anys havia mort en caure per un talús a Malpàs, al Pont de Suert (Alta Ribagorça), mentre buscava bolets. Segons els Bombers, l'home havia sortit a buscar rovellons i després que no tornés a l'hora habitual i no respongués al telèfon la família va fer un avís a les 13.41 hores. El dispositiu de rescat va iniciar des del punt on hi havia el vehicle de la víctima aparcat, a una carretera de Malpàs. Al cap d'una hora efectius del Grup d'Actuacions Especials (GRAE) van trobar el cos, als peus d'un talús de desenes de metres de fondària. Bombers i Mossos van traslladar el cadàver per terra fins on esperava la comitiva judicial.