IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Busquen en una casa del Gironès 600.000 euros estafats per un ‘gurú’ de les finances

Demanen registrat l’habitatge de Cervià de Ter on va viure l’exjugador de la lliga ABC Aitor Zárate

Aitor Zárate
L'exjugador de bàsquet Aitor Zárate podria amagar a la seva casa de Cervià de Ter 600.000 euros | Cedida

Aitor Zárate va saltar a la fama als anys 80 com a jugador de la lliga ABC de bàsquet i anys més tard, en plena crisi, va ressorgir com a ‘gurú’ de les finances gràcies a la publicació de llibres com ‘Cambio de vida: cómo me hice rico’, ‘Mueve tu dinero’ o ‘Factor K: Cómo desaparecer y pagar menos impuestos’.

Zárate ha viscut durant anys a Cervià de Ter, en una casa de disseny, per la qual, segons ‘el Periódico’ va pagar 270.000 euros en dos terminis per ocupar-la durant un període de 10 anys. Fa uns mesos Zárate va marxar de la casa i va demanar la resolució anticipada del contacte, demanant a la propietària que li tornes les rendes no consumides.

El problema està que l’exjugador i ‘gurú’ de les finances havia estat denunciat per estafar centenars de persones que li van confiar diners a canvi de la promesa d’unes elevades rendibilitats financeres que mai van arribar. Zárate podria acumular querelles que xifren l’estafa en prop de 600.000 euros.

Casa de Aitor Zárate a Cervià de Ter
Els denuncians creuen que una part dels diners estafats podrien estar amagats a la casa de Vervià de Ter | Google Maps

 

Els afectats demanen que s’escorcolli l’habitatge

La propietària de la casa de Cervià de Ter, en una inspecció a l’immoble, va trobar una màquina de comptar bitllets, una d’envasar al buit i una vintena de telèfons mòbils. A més, fa uns dies l’exjugador va demanar per vies judicials recuperar la possessió de la casa. Part dels denunciants demanen que es registri la casa, amb la sospita que part dels diners podrien estar amagats a la finca, assenyalant la màquina de comptar diners i la d’envasar al buit com a proves substancials.

Els denunciants, que han creat una plataforma a la qual de moment s’han adherit 30 afectats, alerten al jutge sobre que «Zárate, vulgui ara, tot i estar en parer desconegut, recuperar a tota costa la posició de l’immoble, fent ús d’accions penals i civils, després d’haver abandonat per voluntat pròpia la casa». Un interès que segons els denunciats respon al fet que podria tenir «alguna cosa que recuperar» dins de la propietat.


Comentaris

envia el comentari