Javier M.T.

Busquen un actor i polític que ha apunyalat la seva exparella a Galícia

L'agressió ha tingut lloc en dependències del sindicat Unións Agrarias, que era el lloc de treball de la víctima | La dona es troba en estat molt greu

Un gran desplegament de la Guàrdia Civil i de la Policia Nacional busca, des de primera hora del matí d'aquest dimecres, a l'exparella d'una dona que va ser apunyalada a Vimianzo (La Corunya) i que roman en estat greu, en un cas que s'investiga com una agressió de violència de gènere.

Segons han confirmat fonts de la Guàrdia Civil i municipals, així com el delegat del Govern, l'operatiu de recerca roman actiu i en ell participa un helicòpter de la Guàrdia Civil i diverses patrulles de les forces i cossos de seguretat de l'Estat.

L'agressor va apunyalar la víctima i es va fugar

Els fets van succeir poc després de les 9.00 hores del matí d'aquest dimecres davant de les oficines de Unións Agràries a Vimianzo, on treballa la víctima. La dona entrava en companyia d'una clienta quan va aparèixer al lloc la seva exparella, armat amb un ganivet amb actitud «molt agressiva» i va iniciar una «discussió molt forta», segons ha explicat el delegat del Govern gallec, Javier Losada.

La clienta, han apuntat testimonis presencials, va acudir llavors a demanar ajuda a les persones que es trobaven per la zona, entre elles nombrosos pares que a aquella hora deixaven als seus fills en un col·legi proper i, en tornar, es va trobar la dona desplomada sobre un bassal de sang. L'agressor, que li havia clavat el ganivet al coll, va pujar posteriorment en una furgoneta blanca i es va fugar. De moment, encara no ha estat localitzat.

Les autoritats busquen Javier M.T.

Javier M.T.
Javier M.T. és conegut pels seus treballs com a actor i polític | Twitter

La víctima, Montserrat López Mosquera, de 48 anys i molt coneguda i estimada a la localitat corunyesa, va ser traslladada per un helicòpter sanitari del 061 fins a l'Hospital Clínic de Santiago. Tot i que es trobava conscient, el seu estat és molt greu i, de moment, es desconeix la seva evolució.

Mentrestant, les forces de seguretat busquen la seva exparella, Javier M.T., un home de 41 anys, lampista de professió i conegut a la localitat tant pels seus treballs com a actor com per haver estat el 2015 candidat a l'Alcaldia de Vimianzo.

No hi havia cap denúncia per maltractament

Tant la víctima com l'agressor tenen fills de matrimonis anteriors, encara que no en comú, han explicat persones pròximes. Coneguts de la dona i el mateix alcalde de la localitat, Manuel Antelo, han confirmat que els fills d'ella, de 19 i 14 anys, estan ara mateix a la cura i en companyia del seu pare, l'exmarit de la víctima, amb el qual, destaquen, manté una «excel·lent relació».

La dona havia iniciat fa algun temps una relació de parella amb el presumpte agressor, que, no obstant això, havia finalitzat fa menys de dos mesos, segons han confirmat persones pròximes. Javier Losada ha explicat que no consten antecedents que hi hagués cap denúncia per violència de gènere entre la parella.

 

També et pot interessar...