Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Efectius especialitzats treballen en una investigació

Busquen una nena de 10 anys desapareguda ahir en un pantà a Espanya

Se li va perdre la pista la tarda d'aquest dimarts, 29 de juny, quan estava en una embarcació amb els seus familiars

Una nena de 10 anys ha desaparegut aquest dimarts, 29 de juny, en l'embassament de San Juan de Madrid. La menor es trobava en una embarcació amb els seus familiars i altres nens quan, de sobte, se li va perdre la pista.

Segons s'ha informat, la família de la nena viu a la urbanització Ciudad San Ramón de la ciutat madrilenya, des d'on van sortir a passejar amb barca. 

[predef]catalunya-diari-625[/predef]

No s'ha especificat si la barca estava a prop de la riba o en una zona més profunda. Tampoc s'ha confirmat si la nena es va llançar o va caure de l'embarcació. Només tenim constància, segons els serveis d'Emergències 112, que els familiars estaven a la barca quan va desaparèixer.

Els fets van passar al voltant de les 18.30 hores de la tarda d'aquest dimarts. La família va trucar als serveis d'Emergències i diversos efectius especialitzats van desplaçar-se fins al lloc per iniciar les tasques de recerca.

Així ha informat el 112: "Desaparició d'una nena de 10 anys en l'Embassament de San Juan en San Martín de Valdeiglesias. 5 dotacions de Bombers, 2 helicòpters de GERA, un helicòpter de la Guàrdia Civil i els GEAS estan realitzant la recerca per via aèria i aquàtica", han escrit a Twitter.

La hi busca en l'aigua i en els voltants de l'embassament

Segons les dades que s'han donat oficialment pel 112 de la Comunitat de Madrid, s'ha dut a terme un gran desplegament policial i dels serveis d'Emergències per buscar a la nena. En total, cinc dotacions de bombers, dos helicòpters del Grup Especial de Rescat en Altura, un altre de la Guàrdia Civil i una brigada aquàtica de la Creu Roja.

La brigada de la Creu Roja ha estat l'encarregada de posar en marxa la recerca en l'aigua. Els agents forestals han iniciat la recerca en les zones terrestres més pròximes a l'embassament.

També han pres part de la investigació agents de la Policia Local i membres de Protecció Civil de San Martín de Valdeiglesias. A més, un equip de psicòlegs s'ha desplaçat fins al lloc dels fets per atendre els familiars durant la recerca de la nena.

De moment no hi ha més informació sobre el cas. És per això que es dedueix que, de moment, no s'ha aconseguit trobar la menor. Cal esmentar que la recerca de la nena s'ha allargat fins a la nit d'aquest dimarts, tot i que no s'ha aconseguit trobar-la.

El 112 de la Comunitat de Madrid ha informat aquesta nit que la recerca segueix activa amb totes les unitats desplaçades.