YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Busquen una parella veïna de Sabadell que s'ha perdut al Puigpedrós

Les autoritats i els serveis d’emergència han activat vuit dotacions dels GRAE i diverses patrulles de la Unitat d’Intervenció en Muntanya

Imatge dels GRAE duent a terme les tasques de recerca
Imatge dels GRAE duent a terme les tasques de recerca | Twitter

Els Bombers de la Generalitat i els Mossos d’Esquadra busquen una parella que es va perdre durant la tarda d’ahir mentre baixaven del Puigpedrós, una muntanya de 2.915 metres que està situada entre els municipis de Ger, Guils de Cerdanya, Meranges i Porta. Els desapareguts són un home i una dona, que tenen 57 i 43 anys respectivament, i resideixen a la ciutat catalana de Sabadell.

Segons han explicat les autoritats, la parella es va perdre a la zona de Meranges quan tornava del cim, i van ser ells mateixos els que van donar l’avís en adonar-se que s’havien desorientat mentre buscaven el refugi de Malniu. Això va ser sobre dos quarts de cinc de la tarda.

Les condicions meteorològiques han impedit l’actuació de l’helicòpter

Des d’aleshores, un dispositiu format per vuit dotacions de bombers, tres dels Mossos d’Esquadra i diversos efectius dels bombers francesos està treballant en la cerca, cobrint tota la zona del territori nord-català. Malauradament, les adverses condicions meteorològiques han impedit que l’helicòpter de rescat es pugui enlairar.

Malgrat que la parella va informar les autoritats que tenia menjar, roba d’abrigar i aigua, de moment les autoritats no s’han pogut tornar a posar en contacte amb ells

El Meteocat havia advertit sobre la incertesa de sortir a fer muntanya

Aquest tipus d’incidents són força freqüents, sobretot en moments en què les condicions climàtiques són d’allò més adverses, com ha estat el cas d’aquest cap de setmana. De fet, el Servei Meteorològic de Catalunya ja havia llançat una advertència demanant màxima precaució a causa de les inclemències meteorològiques que es preveien per aquests dies.

La publicació clamava el següent: «Fred, pluja, neu i... Incertesa. Si decidiu sortir a fer muntanya, no us refieu davant el canvi de temps del cap de setmana. Més informació per planificar la vostra sortida aquí».

És de vital importància seguir aquest tipus d’indicacions i actuar amb la màxima prudència, perquè fer cas omís pot provocar problemes seriosos a les víctimes, però també als diversos membres dels Serveis d’Emergència, que són els que, al cap i a la fi, s’acaben jugant la vida. 


Comentaris

envia el comentari