Demanen l’ingrés a un psiquiàtric del caçador que va matar dos agents rurals a Aspa

La seva defensa assegura que té una patologia «no diagnosticada» i sol·licita la seva entrada a un centre psiquiàtric i no a la presó

Aspa
Ismael Rodríguez, caçador acusat de la mort de dos agents rurals a Aspa   | Cedida

El cas de la mort de dos agents rurals a Lleida, presumptament a mans d'un caçador que els hauria disparat, el passat mes de gener de 2017 encara porta cua. El judici encara no s'ha celebrat, de fet es preveu que sigui a finals d'any i recentment la defensa de l'acusat ha presentat el seu darrer informe.

L'advocada d'Ismael Rodríguez, el caçador acusat, ha demanat que l'home ingressi a un centre psiquiàtric i no a la presó, com demanen la fiscalia i l'acusació particular, perquè el seu client té una patologia «no diagnosticada» des de petit, segons afirma.

L'advocada del caçador assegura que és inimputable

Segons Montserrat Torres, defensa de l'acusat pel cas de la mort dels dos agents rurals, Ismael pateix una patologia de «prou envergadura» per a no poder anar a la presó, i explica confirma que un informe pericial mèdic la constata. De fet, afirma que no s'hauria d'utilitzar la via «penitenciaria» contra l'acusat mencionant l'article 95 del codi penal.

L'advocada del caçador explica que el seu client no era «conscient» del que feia en el moment en què va disparar els dos agents, «no n'era sabedor, no buscava allò», afirma Montserrat. A més, i tenint en compte tot això, la defensa admet els dos delictes d'homicidi però rebutja els d'assassinat, que són els que demana la Fiscalia.

Imatge d'arxiu dels Mossos d'Esquadra a Aspa, al Lleida.
Imatge d'arxiu dels Mossos d'Esquadra a Aspa, a Lleida. | Cedida

 

Torres explica, a més, que hi ha atenuants com la confessió del succeït del seu client. L'advocada recorda que Ismael «va col·laborar en tot, i va explicar tot el que recordava dels moments previs als fets». Ha insistit també que l'acusat és conscient de la tragèdia i del mal que va fer.

L'acusat s'enfronta a més de 40 anys de presó

S'espera que el judici contra el caçador acusat de la mort dels dos agents es faci a final d'aquest any, tot i que no hi ha data, de fet, encara ni està del tot confirmat. El que si se sap segur, és que el 4 de setembre hi haurà una vista preliminar del cas i posteriorment la instrucció passarà a mans de l'Audiència Provincial de Lleida.

De moment, la Fiscalia demana per l'acusat 48 anys de presó, mentre que, per la seva banda, l'acusació particular que representa les famílies dels agents rurals, sol·liciten una pena de presó de 51 anys.


Comentaris

envia el comentari