IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Un dofí amb les aletes amputades i l'estómac obert apareix a Roses

Els operaris de Rosesnet han estat els encarregats d'endur-se el cadàver de la platja

Imatge del dofí trobat mort a la platja de Cala Montjoi
Imatge del dofí trobat mort a la platja de Cala Montjoi | Twitter

El cadàver d'un dofí va ser trobat a la platja de Cala Montjoi, pertanyent al municipi de Roses, a l'Alt Empordà, durant el matí d'aquest dissabte, 10 de novembre. Els treballadors del projecte 'El Bulli Foundation' van ser els encarregats de contactar amb els agents de la Policia Local.

Si bé no és la primera vegada que a les costes gironines apareix les restes mortals d'un cetaci com aquest, sí que és més sorprenent la manera com va ser trobat l'animal, ja que tenia evidències notables d'haver estat atacat, encara que es desconeix completament les condiciones del seu agressor.

El dofí tenia les aletes amputades

L'arribada dels efectius policials va servir que confirmar que el dofí trobat presentava un important tall al ventre, a més de tenir les dues aletes amputades. Això feia que els òrgans interns de l'animal estiguéssim completament a la vista, creant una escena esgarrifosa.

Immediatament, el departament de Medi Ambient de la Generalitat va ser contactar per agents de la Policia Local de Roses, qui va notificar la troballa del dofí. Ràpidament, tècnics d'aquest organisme es van presentar al lloc assenyalat del municipi empordanès.

També van desplaçar-se agents forestals, que van col·laborar amb el desenvolupament del corresponent informe per procedir a la retirada de l'animal. Finalment, van ser els operaris de Rosesnet els encarregats d'endur-se el cadàver de la platja.

Mor el dofí que va aparèixer a Deltebre

Fa tot just dos mesos, el municipi de Deltebre donava una notícia similar a la difosa avui a Roses. Un dofí, aparegut a la platja de Riumar, va perdre la vida tot i les atencions proporcionades pel personal del Centre de Recuperació d'Animals Marins (CRAM).

Els especialistes van donar menjar a l'animal, van extreure-li sang per practicar-li una analítica i fins i tot van arribar a passar una nit a l'aigua amb el dofí, per tal de donar-li un seguiment a la seva evolució. No obstant això, unes hores després van confirmar la seva mort.

El 12 de setembre, un cop confirmat que no es podia fer més per mantenir amb vida el dofí, aquest va ser traslladat al Centre de Recerca en Sanitat Animal, a Bellaterra, on es va procedir a practicar-li la corresponent autòpsia per comprendre la situació.


Comentaris

envia el comentari