rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

VOTA A L'ENQUESTA

Quin partit triaràs el 28-A?

PREVISIÓ

Els ruixats tornaran a visitar Catalunya de forma dispersa aquest Dilluns de Pasqua

Troben el cadàver d'un home a la tomba d'un bebè de dos mesos a València

La mort de la nena s'havia certificat l'any 1951, quan només tenia dos mesos de vida i la situació ha estat denunciada per 'SOS Bebés Robados'
Imatge exterior del cementeri | CatalunyaDiari.cat

 

Terrible troballa al cementiri valencià de Venta del Moro. Per conèixer l'arrel de tot plegat, així mateix, ens hem de desplaçar a l'any 1951, quan una bebè de dos mesos d'edat va ser donada per morta i per la qual cosa se la va enterrar al cementiri citat. Més de 60 anys, després, però, no consten restes de la menor, ja que a la seva suposada tomba només hi ha aparegut el cos d'un home d'elevada edat

 

Segons ha tret a la llum el diari 'Las Provincias', el succés ha cridat l'atenció de tothom a València, perquè el Registre Civil certifica l'enterrament d'una nena de dos mesos d'edat l'any 1951, i no el d'un home gran. L'associació 'SOS Bebés Robados' ja ha denunciat la situació, perquè creuen que es podria tractar d'un nou cas de robatori de menors fingint-ne la defunció prematura. 

 

El cadàver de l'home ja estaria a la tomba quan va morir la nena

És la prova 'A' de la denúncia d'Enrique Vila, advocat defensor i president de l'associació 'SOS Bebés Robados'. En aquest sentit, doncs, la part denunciant al·lega que tot i que les inicials de la menor segueixen escrites a la làpida exhumada —J.G— a l'interior de la tomba hi han aparegut les restes d'un cos que disten molt de ser els d'una nena de només dos mesos. 


 

 

 

Un cas de «mort fingida», segons la família

Per això, l'associació i la família ja han donat veu a la situació en argumentar que es podria tractar d'un cas de «mort fingida» pel benefici d'una altra família. Així doncs, la prova que constata que «en exhumar la tomba, vam poder observar una caixa amb un adult momificat», serà clau per a la investigació.           

 

La Fiscalia, doncs, podria demanar ara la reobertura del cas, tal com demana l'associació citada.