IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El cadàver de Jon Bárcena no presentava cap signe de violència

Ara, caldrà esperar els resultats de l'autòpsia per saber quines han estat les causes de la seva mort

Jon Bárcena, en el centro de la imagen, junto a sus amigos
Jon, amb samarreta blava, amb dos amics seus | 'El Correo'

La commoció causada per la localització el cadàver de Jon Bárcena ahir al matí al pantà d'Urrunaga, a Àlava, continua afectant els habitants de la regió. El jove, de tan sols 19 anys, va decidir anar d'excursió amb els seus amics el passat 30 de desembre. En concret, tots tenien pensat pujar a la muntanya de Gorbea, però el que havia de ser una divertida aventura entre companys ha acabat en tragèdia. 

Durant el viatge, el jove va començar a sentir-se indisposat, i va tornar al seu cotxe per poder descansar, mentre la resta d'amics van continuar la seva ruta. Ara bé, després de tornar als seus vehicles, es van adonar que Jon no estava. Aquella va ser l'última vegada que el van veure amb vida. Preocupats, van alertar ràpidament l'Ertzaintza, que va posar en marxa un ampli dispositiu, amb més de 500 voluntaris, per trobar el jove. 

Diversos testimonis el van veure a prop del pantà

Imagen de los buzos de la Ertzaintza durante sus labores de búsqueda
Imatge dels bussos de la policia basca durant la cerca del jove  | EFE

La seva aparició no és estranya, ja que diversos testimonis van assegurar haver vist el jove molt a prop del pantà d'Urrunaga el passat 31 de desembre. Cal dir que el pantà es troba just a l'inici d'una ruta que finalitza a la muntanya de Gorbea. Dies després, el 4 de gener, des del govern basc van confirmar que, molt a prop de la zona mencionada, s'havien trobat «peces de roba de Jon». 

Però el dispositiu de cerca, tot i ser molt gran, es va allargar fins ahir diumenge. En tot aquest temps, el 23 de gener, la família de Jon no va poder celebrar amb ell el seu aniversari. Una ocasió que ens va deixar moments molt emotius, com la felicitació de la seva mare, Karmen Amezua, a Twitter, on va lamentar no saber «on està o com està», i també no poder trobar-lo. «Avui no puc abraçar-te, no puc estrènyer el teu cos entre els meus braços. T'estimo», va escriure Karmen. 

L'assassinat queda, en principi, descartat

Diumenge, al voltant de les 09.00 hores, un grup de voluntaris i membre de la Creu Roja van trobar el cadàver del jove als voltants del pantà d'Urrunaga. Tal com asseguren alguns testimonis, el cos estava fora de l'aigua, en una zona de molt difícil accés per als que participaven en la cerca. 

Ara, només queda esperar als resultats de l'autòpsia, per saber quines han estat les causes exactes de la mort de Jon. Les primeres hipòtesis assenyalen que el cadàver del jove no presentava signes de violència, i l'assassinat queda, en principi, descartat. Ara bé, encara no hi ha res definitiu, i els forenses podrien aportar noves i transcendentals dades sobre la mort del jove. 

Jon Bárcena, desaparecido el pasado 30 de diciembre
El cartell on s'anunciava la desaparició de Jon | Xarxes socials

Comentaris

envia el comentari