Imatge de la platja del Masnou amb gent banyant-se i caminant

Apareix el cos sense vida d'una noia en banyador surant al mar a Catalunya

La Guàrdia Civil iniciarà les tasques de reconeixement del cos i d'investigació dels fets

Aquest dimarts, 13 de juliol, a mig matí, l'equip marítim de la Guàrdia Civil ha trobat el cadàver d'una jove a prop de Mataró, al Maresme. Concretament, l'han trobat a l'altura de Masnou. Així ho ha avançat l'emissora de ràdio 'Cadena SER'.

Segons fons policials, el cos de la noia s'ha trobat surant mar en dins amb un banyador. L'alerta d'avisament s'ha rebut a les 11.40 hores i una Unitat Naval ha traslladat el cadàver al port del Masnou. L'acció s'ha dut conjuntament amb una embarcació de la Creu Roja.

Allí, el jutjat de guàrdia ha practicat l'aixecament de cadàver. Un cop fet, la Guàrdia Civil de Premià de Mar ha iniciat el procediment per identificar el cos i esclarir els fets.

S'incrementa la inseguretat a Masnou


El passat 1 de juliol a la mateixa localitat, Masnou, un jove de 18 anys va rebre una ganivetada. El succés va passar durant la festa major de la localitat. Això va despertar inseguretat entre la població.

Per pal·liar els afectes d'aquest acte vandàlic l'Ajuntament del Masnou va començar a reforçar la presència policial. A la mesura també s'hi van sumar agents civils per poder augmentar la percepció de seguretat i benestar entre la població.

Des del consistori es va admetre que els actes vandàlics i la delinqüència havien augmentat. Jaume Oliveras, l'alcalde del municipi del Maresme, va explicar que es cobriran places vacants de la Policial Local. A més tot i que l'augmentaran de xifres de vigilant no ha augmentat massa, ha passat de 4 a 7.

En declaracions a 'CatalunyaDiari' Oliveras va exposar: «Entenem la preocupació dels veïns davant l'increment de fets delictius amb l'arrencada de l'estiu i en ple procés de reobertura de l'oci nocturn. Estem treballant i prenent mesures per revertir aquesta problemàtica. Treballem sense descans, de manera discreta i constant».

Els joves que van fer l'apunyalament havien viscut en un centre de menors no tutelats. No obstant això, el cap del consistori de Masnou recalcava: «Els delinqüents són delinqüents, siguin d'on siguin». Així doncs, buscava no estigmatitzar i assenyalar a una part vulnerable de la població.