Troben 25 cadells de gos abandonats en una setmana a diferents pobles del Pla de l'Estany

En els darrers cinc mesos ja s'han recollit més animals acabats de néixer que en tot el 2017

Els vuit cadells de gos recollits al carrer a Calafell.
Alguns cadells de gos recollits al carrer a Calafell | Cedida

En tan sols una setmana, la Protectora d'Animals del Pla de l'Estany (APAPE) ha recollit 25 cadells de gos abandonats en diferents pobles de la comarca. En concret, nou dels animals tenien un mes i mig de vida i se'ls va trobar a Esponellà, nou més, que amb prou feines tenien una setmana, estaven dins d'una bossa d'escombraries en un contenidor de Cornellà de Terri. Pocs dies després es van trobar set cadells més abandonats en una masia de Vilademuls.

Es tracta d’una dada molt preocupant, ja que des de la protectora alerten que en només cinc mesos han recollit més gossos acabats de néixer que en tot el 2017. Enguany ja en porten 34, pels 32 que se’n van haver de recollir l’any passat. Això, ha provocat que l’entitat hagi hagut de demanar al Consell Comarcal que ampliï les instal·lacions, ja que ara mateix «són insuficients» per poder donar resposta a les necessitats que tenen.

Una demanda que ve de lluny

Fina ara, el Consell Comarcal s'ha limitat a instal·lar set gàbies metàl·liques destinades a zona de trànsit i quarantena. No obstant això, des de la protectora asseguren que en «poques ocasions» s'han acabat utilitzant per a aquesta finalitat.

Les obres per a la construcció d'una desena d'espais nous i fixar el perímetre de les instal·lacions haurien de començar a finals d'aquest any, segons han indicat els responsables de Medi Ambient del Consell Comarcal a l'APAPE. Fa poc ha finalitzat el termini de presentació d'al·legacions al projecte, i només queda pendent l'aprovació definitiva i l'adjudicació de les obres.

Rescaten dos cadells abandonats en una granja de Lleida

La Protectora d'Animals Lydia Argilés de Lleida va rescatar dos cadells d'una granja abandonada d'Almacelles. Segons van confirmar a través de les xarxes socials, van ser tres els animals trobats, tot i que del tercer es va fer càrrec la dona que els va rescatar. Des de la protectora creuen que els gossos van estar abandonats d'una llar, ja que estaven nets i tenien bon pes


Comentaris

envia el comentari