La mort d'un turista obliga a tancar l'accés a la Roca de Sa Palomera de Blanes

La falta d'una barana de protecció va fer que l'home, de 56 anys, rellisqués i es precipités al buit mentre es feia una 'selfie'

Imatge de l'accés tancat a Sa Palomera
Imatge de l'accés tancat a Sa Palomera | cedida

L’Ajuntament de Blanes ha decidit tancar provisionalment l’accés a la part alta de la Roca de Sa Palomera, després de la mort accidental d’un turista el passat 27 de juliol. El consistori no permetrà el pas fins que es completin les mesures que han de reforçar la seguretat a la zona.

L'alcaldessa de la ciutat, Pepa Celaya, ha demanat al departament de Costes de l'Estat una millora en la seguretat de Sa Palomera. En concret, el consistori creu que la millora passa per instal·lar una barana de seguretat a la part superior, per tal que els visitants no hi puguin accedir. Des del consistori ja han elaborat una proposta d'ampliació amb un croquis de l'estructura de la barana, que tindria uns 20 metres de llargada, i que complementaria la que hi ha actualment, per delimitar un terreny «molt irregular i eminentment rocós».

Tècnics de l'ajuntament de Blanes instal·lant la tanca de prohibició de pas
Tècnics de l'ajuntament de Blanes instal·lant la tanca de prohibició de pas | Cedida

 

Noves mesures de seguretat que evitin nous accidents 

A més de demanar la instal·lació d'aquesta nova barana, l'Ajuntament ha volgut fer més visible els perills detectats a la roca. En concret, s'han instal·lat dos nous rètols que adverteixen que no es pot passar per fora de la zona de pas de seguretat delimitada amb baranes. També recomanen moure's amb prudència i amb un calçat adequat, informant del perill de voler fer-se 'selfies' amb els mòbils i de la necessitat de pujar amb menors agafats de la mà d'un adult. 

La presència dels cartells, conjuntament amb la nova barana, haurien d'impedir que es tornés a produir un episodi tràgic com el del passat 27 de juliol.  Aquell dia, un turista alemany de 56 anys es va precipitar al buit després de relliscar quan estava fent una selfie. 

Tècnics de l'ajuntament de Blanes tancant l'accés
Tècnics de l'ajuntament de Blanes tancant l'accés | Cedida

 

La Roca de Sa Palomera és, amb els seus 20 metres d'altitud sobre el nivell del mar, un dels llocs més visitats de Blanes per les seves vistes però també dels més perillosos, ja que hi ha punts, com per exemple aquell on es va produir la mort del turista, que tenen una perillosa caiguda de 15 metres. Fins ara només estaven protegides amb una barana l’escala i el mirador.

L'objectiu de l'Ajuntament és que, com més aviat millor, quedi també protegida la part alta de la roca, inclosa la zona on hi ha la bandera.  Per aquest motiu, Celaya ha contactat amb el subdelegat del govern espanyol a Girona, Albert Bramon, per expressar-li la urgència d'adoptar les mesures de seguretat necessàries, i així poder reobrir l'accés al públic de Sa Palomera. 


Comentaris

envia el comentari