L'Ajuntament de Calafell denuncia l'amo del gos mort i el culpa del succés

Picabaralla entre el PSC i el PDeCAT de Calafell per la mort del gos a mans d'un policia local

Imatge del moment posterior en què l'agent ha disparat el gos. | Facebook

L’Ajuntament de Calafell ha informat que ha denunciat administrativament al propietari del gos que va morir aquest passat divendres pels trets d'un policia local, al carrer d'Empúries de la urbanització Les Brises. La denúncia s'ha interposat per incompliment de l'ordenança de tinença d'animals, ja que el gos no estava censat ni tenia el xip obligatori, de la mateixa manera que «no es complien altres obligacions que tenen els amos de mascotes», apunten. Cal recordar que el gos era d'una raça potencialment perillosa.

De la mateixa manera, el consistori ha remès al jutjat les diligències obertes pel cas, on es recullen els testimonis de diversos veïns. Aquests «coincideixen en qui era la persona que és propietària del gos, tot i que aquesta ho nega», afirmen des de l'Ajuntament. Des del govern local reiteren que aquesta persona, amb motiu d’una intervenció policial el setembre passat per queixes del veïnat, es va identificar com a propietària de l'animal, segons consta en l’informe d’aquell servei.

Defensa de l'agent de policia

Les diligències instruïdes pel consistori al jutjat «avalen que l’agent de la policia local va actuar en defensa pròpia», asseguren. Els testimonis recollits a la zona apunten que el gos «va voler mossegar a les cames l’agent». El policia es va voler protegir darrere del cotxe patrulla, i l’animal «el va seguir escometent, mentre intentava mossegar-lo un altre cop». Al final, quan es va veure acorralat, va usar l’arma reglamentària com a «últim recurs».

Per tot plegat, el consistori culpa l'amo del gos del succés, considerant que «si aquest gos hagués estat degudament atès, i no campant pel carrer, sense lligar i sense morrió, no s’hauria arribat al que ha acabat passant». L’alcalde de Calafell, Ramon Ferré, ha lamentat «la mort del gos» i que l’agent «hagués d’actuar per protegir la seva integritat física» i critica que «hi ha uns causants d’aquesta situació que ara volen defugir qualsevol responsabilitat». L'alcalde ha recordat que la policia local ha salvat molts animals que estaven en «tota mena de situacions» i ha intervingut «gosseres il·legals on els gossos hi estaven en pèssimes condicions». 

Tensa picabaralla política

Precisament, el tema de les gosseres il·legals ha servit d'arma per l'intercanvi de retrets entre el PDeCAT de Calafell i el PSC pel tema del gos mort. Des del PDeCAT van emetre un comunicat condemnant els fets i avançant que demanarien «l'assumpció de responsabilitats», alhora que exigien que es formés els agents per evitar més casos com aquest. L'alcalde, Ramon Ferré, va respondre amb duresa, carregant contra la candidata del PDeCAT, Sandra Suárez, a qui va retreure que no digués «ni 'pio' quan el PSC va denunciar les gosseres il·legals del seu pare i l'estat en què es trobaven aquests gossos».

Des del PDeCAT han respost de nou lamentant que l'alcalde utilitzés «l'atac contra una candidata en comptes d'assumir la seva responsabilitat» i han exigit un altre cop que hi hagi un protocol per aquests casos. L’Ajuntament, per la seva banda ha recordat que en aquest mandat s'han impulsat «diverses iniciatives en pro dels animals, com crear nous equipaments d’esbarjo per a gossos, censar i protegir les colònies de gats i crear una regidoria de protecció dels animals». La mort del Shaitan va comportar una concentració de protesta el passat dissabte a la tarda.


Comentaris

envia el comentari