Un tècnic d'una empresa de subministrament elèctric talla la llum a cases ocupades de Caldes de Malavella

Tallen la llum en 24 cases ocupades de forma il·legal a la Selva

L'alcalde de Caldes de Malavella, el municipi on han tingut lloc els talls, ha defensat les actuacions

L'alcalde de Caldes de Malavella (Selva) ha posat punt final a l'abastiment energètic il·legal de diverses cases ocupades.  Un operatiu conjunt entre la Policia Local, els Mossos d'Esquadra i tècnics de les empreses de subministrament ha tallat la llum a vint-i-quatre cases ocupades aquest dilluns.

Segons l'alcalde, Salvador Balliu, es tracta de persones que «ni treballen, ni van als serveis socials» i a qui acusa, en alguns casos, de «viure de plantacions», motiu pel qual punxen aigua i llum.  Són casos d'ocupacions en què no s'han seguit «els protocols municipals» per demanar ajudes a l'habitatge i que «porten problemes de convivència»  perquè fan soroll, es barallen i posen música a volums elevats durant la nit. 

L'alcalde ha dit «prou» i ha assegurat que «a Caldes no són benvinguts»

Els domicilis ocupats es troben en mans de diverses entitats bancàries i estan situats en cinc urbanitzacions del municipi: Aigües Bones, el Llac del Cigne, Can Carbonell, Malavella Parc i Can Solà. L'alcalde assegura que a Aigües Bones hi ha un carrer on totes les cases estan ocupades i que «s'han fet els amos». Per això, l'alcalde conclou que, amb aquest operatiu, ha dit «prou» a aquesta situació i ha sentenciat que «a Caldes no són benvinguts».

D'altra banda, a Caldes hi ha també casos de domicilis ocupats en què sí que es paga la llum i s'acudeix als Serveis Socials. En aquests casos, Balliu declara que «som capaços d'entendre-ho» i que no actuaran en contra seva. El consistori declara que no s'ha tallat el subministrament a les ocupacions per raons de vulnerabilitat. 

La setmana següent, els operaris tornaran per comprovar que els ocupes no s'hagin tornat a connectar a la llum de forma fraudulenta i per desconnectar-los també de la xarxa d'aigua. La Policia Local de Caldes de Malavella, juntament amb la de Cassà de la Selva (Gironès) i Llagostera (Gironès), municipis fronterers, treballaran coordinadament per fer controls i intercanviar-se informació.

També et pot interessar...