rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

VOTA A L'ENQUESTA

Quin partit triaràs el 28-A?

Queixes dels Mossos pels més de 30 graus als vestidors de les comissaries

Interior no considera els vestidors de les comissaries com a llocs de treball, i per això no hi posen aire acondicionat
Imatge d'arxiu d'un vehicle dels Mossos d'Esquadra | CatalunyaDiari.cat

 

El sindicat USPAC dels Mossos d'Esquadra, amb representació al Consell de la Policia, ha denunciat davant de la Inspecció de Treball les temperatures anormalment altes que es donen als vestidors d'algunes comissaries. Així, per exemple, han registrat temperatures properes als 30 graus a les dependències de Vilanova i la Geltrú i Sitges, al Garraf, i Viladecans i Sant Boi de Llobregat.

 

La demanda ve del desembre del 2016, però en aquestes comissaries no s'ha instal·lat climatització perquè Interior considera que els vestidors no són «llocs de treball» i, per tant, només hi ha extracció d'aire, segons denuncia el sindicat.

 

Els agents comencen el servei xops de suor

El juny de l’any passat, USPAC va portar com a punt, al Comitè de Seguretat i Salut Laboral, la manca de climatització als vestidors de la majoria, per no dir totes, de les Comissaries de Mossos d’Esquadra, sobretot a les de la Regió Metropolitana Sud. Anteriorment havien presentat diverses queixes a l’administració per a buscar una solució a aquest problema «endèmic».

«És un problema evident, del qual hem recollit innumerables queixes i, que en un principi, pensàvem que la Direcció General de la Policia estaria per la labor de solucionar aquest desconfort que pateixen els seus treballadors cada vegada que utilitzen els vestidors, però no. Els companys comencen el servei i, després de canviar-se, ja porten l’uniforme xop de suor o que acaben el servei i es troben en la mateixa situació amb la roba que han portat de carrer», assegura el portaveu d’USPAC, Josep Miquel Milagros.

 

A les zones de fred: «congelador» en comptes d'una «rostisseria»

En algunes comissaries s'han col·locat ventiladors, però són insuficients. També hi ha d’altres comissaries, en zones de fred, que presenten el mateix problema però tenint com a vestidor un «congelador» en comptes d'una «rostisseria» denuncia USPAC.

 

En la denúncia davant d'Inspecció de Treball, el sindicat recorda que la legislació laboral estableix que es considera lloc de treball qualsevol àrea del centre de treball a la qual els treballadors puguin accedir per raó de feina, inclosos «serveis higiènics, locals de descans o primers auxilis i menjadors».