Un agent de la Guàrdia Civil revisant diners decomissats a l'àrea de servei del Baix Ebre de l'AP-7

Les càmeres de seguretat van gravar com va morir el regidor aparegut en una cuneta

El regidor socialista va perdre la vida mentre es trobava de servei

Després de la fatal notícia de la mort per atropellament de José Raimundo Soria Laforga, regidor del PSOE a Luceni, la guàrdia civil ja treballa per a donar amb l'autor del succés, alguna cosa que podria no trigar a arribar gràcies a les càmeres de seguretat presents en la zona de l'accident.

Laforga era molt volgut a la localitat saragossana, per la seva vocació de servei públic per als seus conciutadans des de fa molts anys i, sens dubte, la seva mort ha caigut com una llosa entre els habitants d'aquest petit poble pròxim a la ciutat de Saragossa.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

El terrible succés va tenir lloc prop de les vuit de la tarda del passat dimecres 10 de març, tal com s'aprecia en les càmeres de vigilància d'una empresa agrícola localitzada frontalment al lloc de l’atropellament, en el quilòmetre 9,5 de la carretera VP-24. El regidor mort havia anat fins allà acompanyat per un professional de Protecció Civil després d'haver avisat algú d'un incendi en la proximitat d'una planta processadora del poble.

Així va succeir el fatal succés que va provocar la mort del regidor del PSOE

Després de quedar-se només en marxar-se l'efectiu de protecció civil, José Raimundo va creuar a l'altre costat de la via per a fer una comprovació. Després de revisar-ho, un cotxe va aparèixer de sobte i el va atropellar llançant-lo prop de 20 metres, quedant l'home a una cuneta al costat de les vies del tren.

En veure que no contactaven amb ell després de trucar-li per telèfon, un regidor de la localitat saragossana es va acostar fins al lloc dels fets, veient en el voral on va caure José Raimundo una de les sabatilles del mateix i, al costat, el cos, que estava camuflat entre uns matolls. A més, un camioner de la zona que llençava alfals en la planta processadora va veure les claus del cotxe de José.

Les càmeres de videovigilància seran clau per a trobar a l'autor de l'atropellament

Agents del Subsector de Trànsit de la Guàrdia Civil de Saragossa van traslladar-se fins al lloc dels fets per a parlar amb aquells que van ser per aquesta zona a veure què succeïa, entre altres el citat regidor i un camioner. Al seu torn, van demanar a l'empresa els enregistraments de les càmeres, material que ajudarà a saber qui va ser el culpable de la mort de José Raimundo. Gràcies a aquestes imatges es podrà veure des d'on venia el cotxe i l'omissió de socors de la persona que conduïa aquest cotxe.

Aquesta fatal notícia ha deixat en xoc als veïns de la petita localitat de Luceni, lloc on va néixer el regidor del PSOE mort. L'alcaldessa, Ana María Arellano, estava molt apesarada en referir-se al seu company de partit: «Era molt conegut i estimat a la localitat, l’estimava tothom. Estem tots destrossats, molt afectats. Era un home molt estimat al poble, una boníssima persona, encara estem tractant d'assimilar-lo. Les banderes del Consistori estan a mitja asta des d'aquest migdia, quan hem baixat tots a l'Ajuntament, però no hem pogut ni parlar. Estem tots en xoc», es lamentava l'alcaldessa.

Dol en el PSOE aragonès

Les mostres de dolor dins del PSOE no van trigar a arribar. El president del Govern d'Aragó, Javier Lambán, va mostrar en el seu compte de Twitter la seva «consternació i dolor» per la mort de José Raimundo Soria Laforga, que portava en el partit des de l'any 2007.

D'altra banda, el president de la Diputació de Saragossa, Juan Antonio Sánchez Quero, li va mostrar el seu afecte amb aquestes paraules: «Ha mort, literalment, en acte de servei públic, comprovant l'avanç d'un incendi, treballant pels seus veïns».