rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

URGENT

Un accident de trànsit deixa 2 ferits greus a la T-11 al Baix Camp

Un camió sense assegurança de l'Ajuntament de Girona provoca un accident

El consistori assegura que pagarà la reparació, per un valor total de 276 euros, als afectats
Un agent dels Mossos d'Esquadra i un altre de la Policia Municipal de Girona, en una imatge d'arxiu | cedida

 

El passat 10 de juliol es va produir un lleu accident al carrer Sant Miquel de Girona que en condicions normals haurà quedat en una anècdota. No obstant això, un dels implicats era un vehicle propietat de l’Ajuntament de Girona que no estava assegurat. En concret, es tractava d’un camió de les brigades municipals que va xocar contra una furgoneta de lloguer i li va danyar el retrovisor esquerre, segons explica el 'Diari de Girona'.

 

Els llogaters de la furgoneta, una parella que estava fent una mudança, van veure de seguida el que havia passat i li van demanar als treballadors de l’Ajuntament que paressin el camió. Aquests, però, no ho van fer, i la parella els va haver de seguir fins que una mica més endavant els operaris van parar a realitzar uns treballs a la zona.

 

El vehicle no estava assegurat

Quan els hi van recriminar, els treballadors van negar repetidament haver xocat amb la furgoneta i van començar a discutir amb els llogaters. No obstant això, ho van acabar reconeixent després que la parella veiés que el retrovisor del camió estava girat. A més, també van trobar dins el vehicle municipal el vidre que els hi havia caigut del seu retrovisor. Així, una patrulla de la policia municipal es va presentar a la zona per tal d’omplir els papers de l’accident.

 

A les observacions, l’agent explicava que el camió «està assegurat per una asseguradora de l'Ajuntament amb una assegurança de responsabilitat civil a la qual la part afectada ha de reclamar». A més, també hi consta la presència d’un testimoni que va veure l’accident i tot el que va passar després. El camió, però, no estava assegurat. L’endemà la parella va anar a la comissaria per demanar les dades de l’asseguradora de l’Ajuntament, però els van dir que el camió no estava assegurat.

 

Un «malentès» entre departaments

Van anar al consistori per tal de comprovar-ho i els ho van confirmar. En tornar la furgoneta, la companyia de lloguer de vehicles els va facturar una reparació de 276 euros per un accident que ells no havien tingut i que ningú els hi pagaria. Des de l’Ajuntament asseguren que el camió, que havia estat matriculat al febrer, circulava sense assegurança per culpa d’un «malentès» entre diferents departaments.

 

En el moment de comprar-la, es van confondre entre dues àrees pensant que les gestions les faria l’altre i, finalment, ningú va acabar assegurant el vehicle. Ara, des del consistori asseguren que es posaran en contacte amb els afectats i els hi abonaran els 276 euros que ha costat la reparació. A més, expliquen que ja han contractat una assegurança pel camió i afirmen que tots els vehicles de la flota municipal tenen tots els papers en regla.