Camions de l'exèrcit espanyol circulen per les Terres de l'Ebre

Una vintena de camions i furgonetes s'han aturat a prop de la carretera C-42, entre l'Aldea i Tortosa

S'han vist una vintenta de combois militars a les Terres de l'Ebre
S'han vist una vintenta de combois militars a les Terres de l'Ebre | @jordimartifont_

Una vintena de camions de l'exèrcit espanyol, alguns d'ells equipats amb canons, han estat vistos a la carretera C-42 a les Terres de l'Ebre, davant la gran expectació dels conductors que circulaven per aquesta via. Aquesta situació s'ha viscut a 10 dies del 21-D, coincidint amb la reunió extraordinària del Consell de Ministres a Barcelona.

Una vintena de camions militars a les Terres de l'Ebre

Una caravana guiada per la Policia Militar i formada per una vintena de camions de l'exèrcit espanyol, alguns amb canons, ha despertat expectació entre tots aquells que s'anaven creuant amb ells a la carretera. En aquest sentit, als voltants de les quatre de la tarda, la comitiva de l'exèrcit s'ha aturat a l'esplanada entre la sortida del peatge de l'autopista.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Aquest fet ha aixecat diverses hipòtesis per la presència dels combois militars a terres catalanes. Així doncs, testimonis que han presenciat l'escena a les carreteres ebrenques, han penjat missatges com «comença la nova ocupació militar del territori per tal que el Gobierno es pugui reunir». 

Alguns dels camions anaven equipats amb canons
Alguns dels camions anaven equipats amb canons | @jordimartifont_

 

Un dels motius pels quals pot ser aquest desplegament és la reunió del Consell de Ministres que se celebrarà a Barcelona el pròxim 21 de desembre. Aquest dimarts, però, el ministre de Foment ha deixat a l'aire aquesta celebració, ja que caldria «valorar» si fer-ho tindrà un resultat «positiu». Segons el socialista José Luís Ábalos, s'ha de «preservar la convivència» per sobre de qualsevol altra cosa».

Després de les accions de protesta dels CDRs, l'executiu socialista té dubtes sobre la capacitat del departament d'Interior per assegurar la calma durant la reunió de ministres.


Comentaris

envia el comentari