Un candidat de C's de València simulava ser una dona per a demanar imatges sexuals a menors

De moment hi ha afectats deu menors de 13 anys de les províncies d'Alacant, València i Sevilla
Guardia Civil
De moment hi ha 10 menors afectades | Guàrdia Civil - Alacant

Un home de 21 anys ha quedat en llibertat amb càrrecs després de ser detingut en Villena (l'Alt Vinalopó) per, presumptament, fer-se passar per una dona en diversos perfils de les xarxes socials per a guanyar-se la confiança de menors d'edat i demanar-los imàtgens sexuals a canvi de diners.

 

Segons la Guàrdia Civil, aquest individu va sol·licitar imàtgens sexuals a deu menors de 13 anys de les províncies d'Alacant, València i Sevilla, als quals enganyava i oferia quantitats de diners que oscil·laven entre els 200 i 500 euros.

 

 

Aquest home aprofitava els perfils públics de noies menors d'edat en les xarxes socials per a suplantar la seva identitat, fer-se passar per una adolescent més i establir un vincle de confiança amb les seves possibles víctimes.

 

Passat un temps, aprofitava aquesta confiança per a demanar-los material fotogràfic i videogràfic en actitud sexual explícita i, inclús, intentava concertar cites presencials per a intentar mantenir relacions sexuals amb elles. Cap d'aquestes cites es va arribar a materialitzar, segons la Guàrdia Civil, ja que va poder ser detingut abans que es materialitzassin.

 

Els agents van poder identificar a aquesta persona i van trobar en el seu domicili un smartphone l'anàlisi del qual ha permès identificar, fins al moment, a deu víctimes diferents de les províncies d'Alacant, València i Sevilla. En tot cas, no es descarta l'aparició de més menors afectades, ja que continua l'estudi del dispositiu mòbil.

 

Al detingut se li atribuïxen els presumptes delictes de corrupció de menors i contra la intimitat i la pròpia imatge, en contactar mitjançant tecnologia amb menors de 16 anys.

 

L'operació ha sigut desenvolupada per l'equip de Policia Judicial de Villena i el detingut ha sigut posat a disposició de l'autoritat judicial, que ha decretat la seva llibertat provisional, però amb la prohibició d'aproximar-se a les diferents víctimes, a qualsevol centre escolar i realitzar cap activitat relacionada amb menors.

 

Candidat de Ciutadans en la localitat de Villena

El jove detingut figurava com a número 5 de la llista de Ciutadans en les passades Eleccions municipals en la localitat de Villena. Després de conèixer-se la situació, la formació política ha suspès cautelarment de militància al detingut, de forma immediata.

 

Així mateix, des de Ciutadans senyalaven a Europa Press que el candidat no va arribar a aconseguir acta de regidor, ja que anava en cinquè lloc i la formació va traure dos edils.

 

També et pot interessar...Comentaris

envia el comentari