'El Canuto' de Granada perd la custòdia d'11 dels seus 30 fills

Els Serveis Socials de la Junta d'Andalusia li ha retirat perquè els petits es trobaven en situació de desemparament

Imagen de 'El Canuto'
Imatge d''El Canuto' | RTVE

Els Serveis Socials de la Junta d'Andalusia han decidit retirar a un home la custòdia d'11 dels seus 30 fills. 'El Canuto', com es coneix al pare, vivia amb tots ells la localitat granadina d'El Marchal, tot i que aquesta decisió s'ha pres en considerar que els menors estaven en situació de desemparament i que els petits no podien ser atesos de manera adequada, pel que van ser inclosos en la tutela de la Junta d'Andalusia. Coneguda la notícia pels veïns del Marchal, aquests no han pogut dissimular la seva compressió davant la decisió. De fet, creuen que «es veia venir des de fa temps», ja que no entenien com «és impossible mantenir tanta criatura» i asseguren que «aquests nens no estaven ben atesos».

  

  

  

En el mateix sentit parlen al Col·legi Públic Rural. Des del centre educatiu reconeixen que, malgrat que els petits «no faltaven mai a classe» i solien «venir vestits», «moltes vegades no arribaven dutxats» i «amb menjar ja passat com pa dur».L'home haurà ara de recórrer a la decisió si vol recuperar la custòdia dels menors.

D'aquesta manera, es va prendre la dràstica mesura que afecta directament a nens d'entre 5 i 12 anys. La Guàrdia Civil va fer un ampli operatiu per col·laborar amb els treballadors socials en la recollida dels joves, que en aquell moment es trobaven a l'escola. En concret, vuit d'ells es trobaven al centre acadèmic del municipi andalús i els altres tres al de Guadix, on van ser atesos per les autoritats.

Com a conseqüència, el Col·legi Públic Rural del Marchal, de 32 alumnes registrats, s'ha quedat sense el 25% dels seus estudiants. Cal destacar que la localitat, de prop de 400 habitants, compta amb gairebé un 10% d'ells relacionats amb 'El Canuto'.

Imagen de un furgón de la Guardia Civil

Imatge d'un furgó de la Guàrdia Civil | Cedida

 

'El Canuto', conegut gràcies a la televisió

La història d''El Canuto' saltava a televisió fa uns anys quan es publicava que un home tenia, a Espanya, 30 fills i quatre dones. En un polèmic documental de TVE, el pare dels petits admetia que «mai he treballat», provocant la indignació de gran part dels espectadors.

Així mateix, explicava que dues de les seves dones vivien a Castella-la Manxa amb dinou dels seus fills. Els altres onze vivien amb ell a El Marchal fins que els Serveis Socials de la Junta d'Andalusia han decidit treure-li la custòdia.

La gent del poble ho veia venir

Coneguda la notícia pels veïns del Marchal, aquests no han pogut dissimular la seva compressió davant la decisió. De fet, creuen que «es veia venir des de fa temps», ja que no entenien com «és impossible mantenir tanta criatura» i asseguren que «aquests nens no estaven ben atesos».

En el mateix sentit parlen al Col·legi Públic Rural. Des del centre educatiu reconeixen que, malgrat que els petits «no faltaven mai a classe» i solien «venir vestits», «moltes vegades no arribaven dutxats» i venien «amb menjar ja passat com pa dur».


Comentaris

envia el comentari