ÚLTIMA HORA

🔴 El TSJC suspèn el judici a la Mesa del Parlament

URGENT

❗ Detenen 'El pequeño Nicolás' per intentar apunyalar un cambrer a Madrid

Esquius sacseja els Mossos amb més de 20 canvis en els comandaments policials

El nou comissari en cap ha canviat, gairebé de dalt a baix, la Prefectura de la policia catalana | Ferran López serà adjunt a Esquius i els comissaris Comes i Boneta assumeixen el número dos del cos
El comissari en cap del cos, Miquel Esquius, a la seu del departament. | CatalunyaDiari.cat

 

Els Mossos d'Esquadra han comunicat, aquest dimecres, 25 de juliol, els canvis que el comissari en cap de la policia catalana, Miquel Esquius, ha fet a la Prefectura, la direcció del cos. Una veritable sacsejada amb més de vint canvis en la direcció policial del cos. El comissari en cap i el director general de la Policia, Andreu J. Martínez han comunicat aquesta tarda als agents del cos tots els canvis.

 

Importants canvis: López torna i Molinero a Trànsit

Ferran López, qui va ser el cap de la policia durant l'aplicació de l'article 155 assumeix el càrrec d'adjunt a Esquius. Els coneguts com a números dos del cos, els responsables de les comissaries de coordinació territorial —comandament de les regions territorials— i coordinació central —comandament de les unitats centrals: brimo, tedax, etc—, els assumeixen els comissaris Rafel Comes —fins ara cap de la Comissaria General d’Investigació Criminal— i David Boneta —fins ara cap de la Regió Policial Camp de Tarragona. El comissari Porcuna substituirà a Comes al capdavant de la Comissaria d'Investigació i l'intendent Ramon Chacón substituirà Boneta com a cap dels Mossos a Tarragona. Joan Carles Molinero, que també va ser segon de Trapero i López, ha estat enviat a dirigiar la Comissaria de Mobilitat, és a dir, de Trànsit.

 

Des del departament s’assegura que amb aquests canvis «es dóna continuïtat a la voluntat expressada per la direcció d’impulsar la revisió de l’actual estructura de comandament amb l’objectiu d’incrementar els nivells d’eficiència en la gestió dels serveis de seguretat, per tal de continuar treballant en la defensa i la protecció dels drets i les llibertats de tota la ciutadania». Cal recordar que després de diversos dies sense comissari en cap, quan va plegar López, Miquel Esquius va ser nomenat comissari en cap del cos.

 

Canvis en la lluita antiterrorista

S'ha cessat el segon de la General d’Informació, l'intendent Miquel Justo —ara serà responsable de la comissaria tècnica: drons, pistols tàser...—, i s'ha substituit per l'intedent Eduar Sallent. Al capdavant d'aquesta unitat s'hi ha deixat el comissari Castellví. Miquel Justo va ser acusat de ser l'home que va filtrar a la Policia Nacional que els Mossos volien destruïr la documentació posterior al dia 1 d'octubre i on també hi ahvia documentació reservada relacionada amb els atemptats de Barcelona i de Cambrils. Altres fonts asseguren que l'intendent Justo és un dels investigadors que més feina antiterrorista ha fet els darrers temps, sobretot, per les seves bones relacions amb cossos de seguretat estrangers i estatals. 

 

Tots els canvis que ha fet el nou comissari en cap a la Prefectura dels Mossos d'Esquadra:

Comissari Ferran López, de 51 anys i diplomat en Ciències de l’Educació i postgrau en Direcció i Gestió de la Seguretat Pública, assumeix les funcions i responsabilitats d’adjunt a la Prefectura de la Policia. Fins el passat 14 de juny va ser comissari en cap del Cos de Mossos d’Esquadra. Va ingressar al Cos el 1990.

 

El comissari Rafel Comes, quan era cap de la comissaria regional de les Terres de l'Ebre. | CatalunyaDiari.cat

 

Comissari Rafel Comes, de 50 anys i llicenciat en Ciències Polítiques i de l’Administració,  assumeix les funcions i les responsabilitats de la Comissaria Superior de Coordinació Central. Actualment, és el cap de la Comissaria General d’Investigació Criminal i també ha tingut responsabilitats en les comissaries regionals de Tarragona i Terres de l'Ebre. Va ingressar al Cos el 1993.

 

A la dreta, el comissari David Boneta, ara nou cap de la comissaria territorial dels Mossos. | CatalunyaDiari.cat

 

Comissari David Boneta, de 48 anys i llicenciat en Administració i Direcció d’Empreses i diplomat en Ciències Empresarials, assumeix les funcions i les responsabilitats de la Comissaria Superior de Coordinació Territorial. Fins ara és el cap de la Regió Policial Camp de Tarragona. Va arribar als Mossos d’Esquadra el 1996.

 

Comissari Joan Carles Molinero, de 57 anys i llicenciat en Criminologia, assumeix les funcions i les responsabilitats de la Comissaria General de Mobilitat. Actualment és comissari superior de la Comissaria Superior de Coordinació Central. Va ingressar al Cos el 1984.

 

Comissari Xavier Porcuna, de 50 anys i llicenciat en Dret, assumeix les funcions i les responsabilitats de la Comissaria General d’Investigació Criminal. Actualment és el sotscap de la Regió Policial Metropolitana Barcelona i va ser el portaveu del cos. Va ingressar al Cos l’any 1991.

 

Comissari Francesc Xavier Gámez, de 48 anys, té el primer cicle de Publicitat i Relacions Públiques i el grau de Dret, assumeix les funcions i les responsabilitats de la Comissaria General de Recursos Operatius. Actualment, és comissari de la Prefectura de la Policia. Va ingressar al Cos l’any 2006.

 

Comissari Carles Anfruns, de 50 anys i llicenciat en Psicologia, assumeix les funcions i les responsabilitats de la Comissaria de la Regió Policial Metropolitana Barcelona. Fins ara ha estat al capdavant de la Regió Policial Metropolitana Sud. Va arribar als Mossos el 1991.

 

Comissari Joan Portals, de 55 anys i llicenciat en Criminologia,  assumeix les funcions i les responsabilitats de la Comissaria de la Regió Policial Metropolitana Sud. Actualment és el cap de la Regió Policial Metropolitana Barcelona. Va ingressar al Cos l’any 1986.

 

Comissari Joan Figuera, de 57 anys i llicenciat en Periodisme, assumeix les funcions i les responsabilitats de Comissari Cap de l’Escola de Policia de Catalunya. Actualment és el cap de la Sala Central de Comandament. Va arribar al Cos l’any 1984.

 

Comissària Alícia Moriana té 47 anys i està llicenciada en Dret, en Documentació, diplomada en Traducció i Interpretació i té un màster en Prevenció i Gestió de Riscos en la Comunitat, assumeix les funcions i les responsabilitats de sotscap de la Comissaria General Tècnica de Planificació de la Seguretat. Actualment és la cap de l’Escola de Policia de Catalunya. Va arribar al Cos el 1997.

 

Intendent Josep Codina, de 53 anys i diplomat en Ciències de l’Educació i postgrau en Direcció i Gestió de la Seguretat Pública, assumeix les funcions i les responsabilitats de la Comissaria General de Relacions Institucionals, Prevenció i Mediació. Actualment és el sotscap de la Regió Policial Central. Va ingressar al Cos el 1991.

 

Intendent Ramon Chacon, de 47 anys i enginyer químic, assumeix les funcions i les responsabilitats de cap de la Regió Policial Camp de Tarragona. Actualment és sotscap de la Regió Policial Camp de Tarragona i va estar també a la regió policial del Penedès. Va ingressar al Cos el 1998.

 

Intendent Dani Peréz, de 47 anys i llicenciat en Dret, assumeix les funcions i les responsabilitats de cap de la Regió Policial Pirineu Occidental. Actualment és el cap de la Comissaria General de Recursos Operatius. Va ingressar al Cos l’any 1996.

 

Intendent Joaquim Bayarri, de 56 anys i amb estudis del primer cicle d’Història, assumeix les funcions i les responsabilitats de cap de la Divisió de Transport de la Comissaria General de Mobilitat. Fins ara desenvolupa funcions de cap de la comissaria general de Relacions Institucionals, Prevenció i Mediació. Va arribar al Cos el 1986. 

 

Intendent Miquel Justo, de 45 anys i llicenciat en Dret i Ciències Econòmiques i Empresarials, assumeix les funcions i les responsabilitats de cap de la Divisió Tècnica de Planificació de la Seguretat. Actualment és sotscap de la Comissaria General d’Informació.

 

Intendent Jordi Gracia Felices, de 52 anys i llicenciat en Criminologia, assumeix les funcions i les responsabilitats d’adjunt a la Comissaria Superior de Coordinació Territorial. Actualment és el cap de l’Àrea Tècnica de Planificació i Dispositius. Va ingressar al Cos el 1995.

 

Intendent Eduard Sallent, de 46 anys i llicenciat en Filosofia, assumeix les funcions i les responsabilitats de sotscap de la Comissaria General d’Informació. Actualment és el cap de l’Àrea d’Intel·ligència de la Comissaria General d’Informació. Va ingressar al Cos el 1986.

 

Intendent Vicenç Gasulla, de 54 anys i diplomat en Criminologia, assumeix les funcions i les responsabilitats de sotscap de la Comissaria General de Mobilitat. Actualment és el cap de la Comissaria General de Mobilitat. Va ingressar al Cos el 1990.

 

Intendent Amadeu Domingo, de 57 anys i diplomat en Ciències Empresarials, assumeix les funcions i les responsabilitats de sotscap de la Regió Policial Metropolitana Sud. Actualment és el cap de la Divisió Tècnica de Planificació de la Seguretat. Va ingressar al Cos el 1986.

 

Intendent Antoni Antolin, de 59 anys i llicenciat en Criminologia i en grau de Direcció d’Empreses Tecnològiques, assumeix les funcions i les responsabilitats de cap de l’Àrea Tècnica de Planificació i Dispositius. Actualment és el sotscap de la Regió Policial Metrosud. Va arribar al Cos al 1986.

 

Intendent Josep Guillot, de 54 anys i llicenciat en Criminologia, assumeix les funcions i les responsabilitats de sotscap de la Regió Policial Central. Actualment és el cap de la Divisió de Transport. Va ingressar al Cos el 1990.