Caos a Sant Petersburg per dues explosions al metro

Hi ha deu morts i diversos ferits

 

Almenys deu persones han mort i unes altres vint han resultat ferides a causa de les dues explosions que s'han produït aquest dilluns a les estacions de metro de Sennaya Ploshchad i l'Institut Tejnologuicheski, a Sant Petersburg, per causes que encara es desconeixen, segons ha informat la premsa russa. La primera explosió ha tingut lloc a l'estació de Sennaya Ploshchad. «Hi ha hagut queixes pel fum i el nostre personal s'ha traslladat fins allà», ha explicat un portaveu regional del Ministeri d'Emergències de Rússia citat per l'agència de notícies Itar-Tass. Poc després s'ha registrat una segona explosió en Institut Tejnologuicheski.

Itar-Tass ha xifrat en deu morts i vint ferits el balanç de víctimes, si bé altres mitjans s'han limitat a parlar de l'existència d'una desena de «víctimes», sense detallar-ne la quantitat ni l'estat en què es troben. D'acord amb Sputnik —una altra agència de notícies—, entre els afectats hi hauria nens. Els serveis d'emergències s'han traslladat a les estacions afectades i se n'han tancat almenys tres, incloses Sennaya Ploshchad i l'Institut Tejnologuicheski, segons el servei de premsa del metro de Sant Petersburg.

 

De moment, es desconeixen les causes. No obstant això, fonts consultades per la televisió local Rossiya 24 han afirmat que es tracta d'artefactes explosius que contindrien metralla. Imatges difoses per la premsa russa mostren una gran fumera i danys en els vagons del metro. El president rus, Vladimir Putin, es troba aquest dilluns a Sant Petersburg per reunir-se amb el seu homòleg bielorús, Aleksander Lukashenko. El portaveu del Kremlin, Dimitri Peskov, ha indicat que el cap d'estat ha estat informat de la situació.