Cap mort a les carreteres catalanes en el primer cap de setmana del pont de la Puríssima

El Servei Català de Trànsit informa que la xarxa interurbana ja ha registrat un retorn parcial de vehicles cap a l'àrea metropolitana

Un control dels Mossos. | Cedida.

 Les carreteres catalanes no han registrat des del divendres a les tres de la tarda i fins aquest diumenge a les vuit del vespre cap víctima mortal per accident. El Servei Català de Trànsit (SCT) demana, però, que no s'abaixi la guàrdia en la conducció en el que resta d'aquest 'doble pont', que s'allargarà fins el dia 11 i on encara resten dos dies festius: el dimarts 6 de desembre i el dijous 8. En un comunicat, Trànsit informa que la xarxa interurbana ja ha registrat un retorn parcial de vehicles cap a l'àrea metropolitana de Barcelona. Això ha provocat retencions a vies com la C-55 a Castellbell i el Vilar, la C-16, A-2 i, especialment, la C-17, amb cues i congestió per la celebració del Mercat Medieval de Vic i la Fira de l'Avet d'Espinelves.

D'altra banda, a la C-16 a l'altura de Sallent, hi hagut aquest diumenge 4 quilòmetres de congestió cap a Manresa; a la C-59 a Sant Feliu de Codines una sortida de via d'un vehicle que ha obligat a donar pas alternatiu, i a l'N-II, a Caldes de Malavella, en sentit Girona, s'ha hagut de tallar el ramal d'enllaç amb la C-25 per un turisme que ha bolcat. Al migdia un accident múltiple ha provocat restriccions de carrils i 3 quilòmetres de retencions a l'AP-7 a la Roca del Vallès en sentit sud. 

Previsió per aquesta setmana

L'SCT preveu que per aquest dimarts, festiu de la Constitució, es registrarà també un retorn de mobilitat cap a l'entorn de la capital catalana. A més, per la segona part del doble pont amb motiu de la Puríssima es calcula que es mobilitzaran entre les tres de la tarda de dimecres i fins les tres de la tarda de dijous uns 410.000 vehicles de l'àrea metropolitana, que tornaran majoritàriament el diumenge 11. Per això, s'avisa que durant aquella jornada poden haver problemes viaris a la C-16, C-17, C-14, i l'A-2, així com també l'N-145 i N-260 d'accés a Andorra i entre Campdevànol i Ripoll.

Davant el nombre elevat de desplaçaments que es registraran aquestes dies, l'SCT demana als conductors que no abaixin la guàrdia en la conducció el que resta de període festiu i recorda la importància d'utilitzar sempre els elements de seguretat passiva; de no manipular el telèfon mòbil ni altres dispositius electrònics al volant; de circular amb les condicions físiques idònies, de respectar els límits de velocitat, de no combinar l'alcohol o les drogues amb la conducció, i d'adequar la conducció a les condicions adverses provocades per les inclemències meteorològiques.


Comentaris

envia el comentari