Demanen presó per a un capellà que oficiava bodes falses al Maresme

Estafava immigrants que volien obtenir els papers per regularitzar la seva situació a Espanya

Imatge d'arxiu d'una boda
Imatge d'arxiu d'una boda | Cedida

La Fiscalia demana dos anys i nou mesos de presó per Josep Maria Vendrell, capellà de la parròquia de Sant Julià d’Argentona, al Maresme, que va ser detingut el novembre de 2013 acusat d’oficiar bodes falses. Juntament a ell, també han estat acusades dues persones més que haurien participat en aquesta trama delictiva, tal com apunta ‘El Periódico’.

Segons el ministeri públic, tots tres s’haurien posat «de comú acord» i amb un «designi criminal» per concertar bodes falses amb l’objectiu d’obtenir un benefici econòmic. Tot i que els investigadors creuen que podria haver fins a nou enllaços sospitosos, només s’ha pogut confirmar el de Amir B, un jove d’origen paquistanès.

Una boda a canvi de regularitzar la situació

Una de les acusades hauria contactat a través d’una tercera persona amb la víctima i li hauria proposat celebrar un matrimoni de conveniència a canvi de 10.000 euros per poder regularitzar la seva situació a Espanya. Així doncs, el setembre de 2012, la víctima i la seva futura esposa, també imputada, es van desplaçar fins l’habitatge del sacerdot al Masnou.

Allà, el capellà va «simular» la cerimònia al garatge. Un cop finalitzada la celebració, la persona que havia fet d’intermediària va entregar un certificat de matrimoni a la víctima, tot i que signat pel sacerdot d’una altra parròquia. A canvi, l’home va entregar 500 euros al capellà i 1.500 euros a la falsa núvia i a la intermediària. A més a més, dies després va tornar a pagar 3.000 euros més a les dues dones.

«Els acusats eren plenament conscients i coneixedors que el document lliurat a Amir no li permetrà regularitzar la seva situació a Espanya», assegura el fiscal. Per aquest motiu, el capellà i les dues dones han estat acusats d’un delicte d’estafa i d’un altra de falsedat documental. A més, mossèn Vendrell també ha estat acusat d’un delicte de matrimoni il·legal. Una de les imputades s’enfronta a dos anys de presó, mentre per l’altra la Fiscalia demana tres anys. Tot tres haurien de pagar 5.000 euros d’indemnització a la víctima en cas de ser condemnats.


Comentaris

envia el comentari