Creix la tensió a Barcelona: els CDR llencen caps de porc contra els Mossos

Un grup de manifestants ha llençat una vintena de caps de porc contra els Mossos que custodiaven la delegació del govern espanyol a Barcelona | Els CDR han entrat a la Ciutadella, inicialment tancada

Els manifestants han llençat diversos caps de porc en contra dels Mossos a Barcelona
Els manifestants han llençat diversos caps de porc en contra dels Mossos a Barcelona | CatalunyaDiari.cat

Acció-reacció. La inhabilitació de Quim Torra per part del Suprem ha provocat que centenars de CDR s'hagin avocat als carrers de Barcelona per a protestar en contra de la decisió judicial. Si a primera hora de la tarda, però, es concentraven a Passeig de Gràcia, ara la protesta s'ha moblitzat fins la delegació del govern espanyol a la ciutat comtal. Ha estat en aquest espai on alguns dels manifestants han llençat caps de porc contra els agents dels Mossos d'Esquadra que custodiaven amb diversos furgons la seu. 

Ja més endavant, en aquest cas a Urquinaona, alguns dels manifestants han optat per desplaçar contenidors al mig de la via pública i la carretera. Els manifestants, finalment, han deixat Urquinaona i s'han desplaçat al Parlament. De moment, aquests han arribat a la Ciutadella, inicialment tancada. 

El Barça, a favor de Torra

Poc abans de la iniciació de les manifestacions d'aquesta tarda, el Futbol Club Barcelona feia públic un comunicat en què alerta que la inhabilitació del fins ara president de la GeneralitatQuim Torra, «vulnera greument» la voluntat democràtica de la ciutadania «expressada lliurement a les urnes».

El club ha manifestat a través d'un comunicat «solidaritat» amb Torra i ha considerat «desproporcionada» la inhabilitació per desobediència pel cas de la pancarta durant el marc de les eleccions generals que ha corroborat el Tribunal Suprem. Finalment, el Barça recorda que sempre ha defensat que el «conflicte polític» que «des de fa anys» viu Catalunya s'ha de resoldre «des del diàleg polític i mai des de la seva judicialització», com consideren que ha estat el cas.


Comentaris

envia el comentari