IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El captiveri de la farmacèutica d'Olot, 25 anys després

Un quart de segle després, el segrest de Maria Àngels continua sent el captiveri més llarg a tot Espanya

Maria Àngels Feliu surt al carrer per donar les gràcies als seus veïns
Maria Àngels Feliu surt al carrer per donar les gràcies als seus veïns | EFE

Es compleixen 25 anys del segrest de Maria Àngels Feliu, la farmacèutica d'Olot que va estar 429 dies segrestada en condicions infrahumanes. Més d'un any tancada en només dos metres quadrats, al soterrani d'un habitatge de Sant Pere de Torelló entre humitat i rates. El captiveri va ser planejat per un grup de captors inexperts que en un primer moment es van fer passar per membres de la banda terrorista ETA, encara que les seves veritables intencions no tenien cap connotació política. Un quart de segle després del mediàtic succés, el segrest de Maria Àngels continua sent el captiveri més llarg a tota Espanya.

Va passar el 20 de novembre de 1992, quan aquesta jove farmacèutica va tancar l'establiment amb intenció d'anar a prendre una copa amb la seva germana. Mai va arribar. A la sortida de la farmàcia, tres homes la van sorprendre per darrere i la van portar al soterrani de Sant Pere de Torelló, on va romandre tancada fins al 27 de març de 1994, quan els seus segrestadors la van deixar en llibertat en una gasolinera de Lliçà de Vall.

Ramon Ullastre i la seva dona arriben a l'Audiència
Ramon Ullastre i la seva dona arriben a l'Audiència | ACN

 

Els principals implicats en el segrest eren Ramon Ullastre, un guàrdia forestal propietari de la casa on la víctima va estar tancada, i Antoni Guirado, policia local de Torelló. També van tenir relació amb el delicte Montserrat Teixidor, la dona d'Ullastre, i José Luís Paz García, un delinqüent de Camprodon. Va ser Sebastià Comas, un altre dels carcellers de la farmacèutica, qui l'acabaria alliberant.

Cinc anys d'investigació després del captiveri

La recompensa que demanava aquest grup pel seu rescat era milionària i la família va oferir una abundant recompensa per obtenir qualsevol pista, però després del seu alliberament a la gasolinera, el cas va fer un gir radical i la investigació per identificar els implicats es va acabar allargant cinc anys. La víctima, en un gest valent, va decidir declarar al judici en presència dels seus captors. Dels cinc condemnats, només en queda un a la presó: Ramon Ullastre, el cervell de la trama. Sorprenentment, Maria Àngels Feliu continua treballant en la mateixa farmàcia i ha refet la seva vida.


Comentaris

envia el comentari