Carles Puigdemont i els exconsellers de Bèlgica es querellen contra Pablo Llarena

Han citat el jutge el pròxim 4 de setembre

El jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena
El jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena | CatalunyaDiari.cat

Carles Puigdemont i els exconsellers de Bèlgica es querellen contra Pablo Llarena aquest dimarts 5 de juny. Tal com ha explicat l'exconseller de Salut, Toni Comín, les querelles s'han presentat davant la justícia belga i l'espanyola. Entre les presentades hi ha una demanda civil contra el jutge Llarena. Comín ho ha justificat dient que «vulnera el nostre dret a un procés judicial equitatiu i el nostre dret a la presumpció d'innocència» i que «es posa de manifest que se'ns persegueix per les nostres idees polítiques».

Una querella davant el Tribunal Suprem i una altra davant la justícia belga

La segona acció legal, segons ha explicat Comín, és una conseqüència directa de la primera. Per això, han demanat la recusació del jutge Llarena al Tribunal Suprem espanyol. «L'article 219.8 de la llei orgànica del poder judicial recull que és causa de recusació d'un jutge el fet que tingui un judici pendent amb una de les parts de la causa que està instruint. Per tant, iniciem la recusació del jutge Llarena», ha assegurat l'exconseller Comín. A partir d'ara, com ha assegurat, el jutge Llarena «té una causa pendent amb nosaltres i serà citat per la justícia belga».

A la compareixença pública, Toni Comín ha assegurat que volen justícia: «Sempre hem dit que érem aquí per defensar-nos. Fins ara la nostra defensa estava focalitzada en evitar l'extradició, però aconsellats pels nostres advocats, creiem que hem de tirar endavant dues accions». De la mateixa manera, ha defensat que «tenim la certesa que el procés judicial que té lloc a Espanya vulnera el nostre dret a tenir un jutge imparcial i independent».

Pablo Llarena, citat a declarar

Minuts més tard de la compareixença pública, l'advocat dels exconsellers, Chistophe Marchand, ha anunciat que el tribunal belga ha citat el jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena. Hi anirà el pròxim 4 de setembre per declarar per la demanda civil que han presentat els exconsellers.


Comentaris

envia el comentari