IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Carlos, el pare de Platja d’Aro que va veure com la seva parella li raptava la filla: «La meva vida es va aturar aquell dia»

Carlos, un argentí de 49 anys i resident a Platja d’Aro, va veure com la seva dona Elmira segrestava la seva filla i la prenia cap a Rússia

Carlos i la seva filla Carolina, en una imatge d'arxiu
Carlos i la seva filla Carolina, en una imatge d'arxiu | La Vanguardia

La desesperació i la indignació més absoluta es van apoderar de Carlos Salgado un dia de setembre de 2016. Carlos, un argentí de 49 anys i resident des de fa molts anys a Platja d’Aro, va veure com la seva dona Elmira segrestava la filla de la parella, Carolina, i la prenia cap al seu país d’origen: Rússia.

La petita, aleshores, només tenia 8 anys i marxava de Catalunya amb la incertesa de si tornaria a veure la seva menuda. «La meva vida es va aturar el dia que van segrestar la meva filla», relata Carlos sobre aquell fatídic dia que la seva aleshores parella va optar per prendre una decisió d’allò més dràstica i dolorosa.

Un viatge esperançador a Kirguizistan per retrobar-se amb la nena

«Hi vaig anar amb l'absoluta desesperació de recuperar a la meva nena», explica Carlos sobre aquell viatge a la desesperada a ‘La Vanguardia’. De fet, relata que gràcies a la col·laboració d’un detectiu, el passat 30 d’abril aquest va poder viatjar a Kirguizistan per retrobar-se amb la seva menuda.

Tot seguit, en trobar-la, l’home va intentar retornar Carolina a Espanya i va ser aleshores quan va ser ell l’incriminat per haver intentat raptar la menuda. «Tinc la pàtria potestat i la custòdia de la meva filla, jo no la vaig segrestar», aclareix després de certes publicacions que l’acusaven d’intentar raptar la menor al país en qüestió. «La seva mare és qui la va segrestar fa dos anys i ningú [el Jutjat de Primera Instància nº 2 de Blanes] va fer-hi res... La justícia no funciona».

Carlos Salgado i Carolina, en una imatge d'arxiu
Carlos Salgado i Carolina, en una imatge d'arxiu | La Vanguardia

 

El relat del desesperant segrest de Carolina

Carlos i Elmira es van conèixer l’any 2005 a Sant Petersburg i es van casar dos anys després per establir-se, definitivament, a Catalunya. El 2008, finalment, neix Carolina; una nena per la qual Elmira sent absoluta devoció segons el pare. «Té una absoluta obsessió per la nena i proclama tota mena de supersticions que he d’acceptar».

El 2012, però, arriba la separació i el 2013 el divorci. Tres anys després, la pugna entre ambdós és absoluta i el règim de visites de la menor és d’allò més dur, tot i que Elmira el comença a incomplir a principis de 2016. «Em manté la incomunicació total amb la meva filla i em denuncia per abusos sexuals a la nena. Alguna cosa absolutament fals», relata Carlos sobre una denúncia que va rebre per part de la dona.

La situació entre Carlos i Elmira es va anar complicant cada vegada més fins que el setembre de 2016 la russa segresta a Carolina i se l’endú al seu país. «Quatre vegades li vaig dir al jutge per escrit que m'anaven a segrestar a la meva filla i no va fer-hi res», explica resignat sobre una Elmira, que ara resta en cerca i captura.


Comentaris

envia el comentari