IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Carme Chaparro parla sobre l'abús a les xarxes i confessa: «M'han desitjat que em violin els de l'ISIS»

Aquest any ja fa 20 anys que la periodista treballa per Mediaset

Imagen de archivo de Carmen Chaparro
Carme Chaparro | Cuatro

Carme Chaparro és ara una de les periodistes més reconegudes del panorama espanyol. Durant molts anys ha treballat als informatius de Telecinco, però ara Chaparro ha passat a presentar els informatius de Cuatro. Amb aquest canvi ha volgut fer un repàs a la seva trajectòria en el periodisme.

  

Recentment ha fet 20 anys treballant per Mediaset, és aquí on ha aconseguit el reconeixement professional amb el qual ara compta. Però ara ha confessat també que no tot és bo en la seva feina. Ha afirmat patir abusos a través de les xarxes socials.

El periodisme és la seva vida

Chaparro afirma que no pot separar el periodisme, la seva professió, de la seva vida. Per això assegura que té moltes eines ja per sortejar els moments de crisis, sobretot els que tenen lloc mentre està en directe.
 

«Ho puc fer perquè fa ja vint anys que presento i ja m'ha passat de tot: estar embarassada presentant i amb la paperera al costat per vomitar, que caigui l'aigua en la regleta de so i comencin a rebentar els fusibles als meus peus, directes que cauen...».

 

Hoy se cumplen 20 años. Dos décadas presentando ininterrumpidamente informativos en Mediaset. Casi la mitad de mi vida frente a una cámara, todos los días. Y eso ha sido posible gracias a vosotros. Gracias a todos y cada uno de los que estáis ahí, al otro lado de la pantalla. Y a los directivos de Mediaset que han confiado en mí. Es un honor y un orgullo poder seguir a vuestro lado después de tantos y tantos años. Esta de la imagen soy yo, con 24 años, horas después de presentar esa primera desconexión matinal de Telecinco para Cataluña, a las ocho de la mañana. Y esa sigue siendo la foto de mi tarjeta identificativa en la tele. Un año y medio después empezamos con un informativo de diez minutos a las tres de la tarde, también en catalán. Y el 11 de septiembre de 2001 -horas antes del ataque a las Torres Gemelas y al Pentágono- Juan Pedro Valentín me llamó para decirme "vente a Madrid, hemos fichado a Hilario Pino y quiero que estés con él en plató". Desde entonces, sigo en esta redacción, y es gracias todos vosotros y a la confianza de mis jefes en Mediaset, que siguen creyendo en mí. Veinte años son muchos, muchísimos. He crecido a vuestro lado, física, emocional e intelectualmente. Me habéis visto hacerme mayor, aprender, ser madre, convertirme en escritora. GRACIAS. GRACIAS DE CORAZÓN.

Una publicación compartida de Carme Chaparro (@carmechaparro) el

Parla també sobre el paper de la dona avui en dia al periodisme: «És un èxit i un miracle. Encara que estan començant a canviar les coses. Quan jo vaig començar, les grans referents que estaven presentant informatius —Angels Barceló, Olga Viza— van desaparèixer pràcticament totes alhora. El fet que les dones de la meva generació, jo tinc 44 anys ja, seguim de moment, i portem tant temps, vol dir que les coses estan canviant i espero que segueixin canviant».

En el mateix sentit en el que afirma que el periodisme és gran part de la seva vida, assegura també que, tot i fer tants anys que treballa a la mateixa empresa, mai se n'ha cansat. Diu que l'èxit en aquest cas es troba en la varietat: «He escrit una novel·la, he treballat a la radio, escric en premsa, tinc un blog, és a dir, que faig altres coses a més de la tele».

 

Ya estoy en el pasillo de Noticias Cuatro. @cuatrotv ¡Qué ilusión! #HallOfFame

Una publicación compartida de Carme Chaparro (@carmechaparro) el

Las crítiques

Ha afirmat que a les xarxes ha hagut de llegir en més d'una ocasió comentaris de crítica cap a la seva persona, però els anys patint aquest mal l'han fet aprendre de la situació.

Assegura que: «A les xarxes socials efectivament les coses t'afecten, però solament si la persona que et critica té raó o et critica amb fonament. Jo ja no em poso a discutir amb algúamb el qual no creuaria dues paraules prenent un cafè, és absurd. Als 'energúmens', ni cas. És molt trist, però és un reflex d'aquesta societat».

«A mi, per exemple, un home em va dir que m'havien de deixar anar el desert d'Afganistan perquè em violessin els de l'ISIS. Tu penses, ‘però aquest home tindrà dona, tindrà fills?’ I de vegades busques en els seus perfils i efectivament té fotos amb la seva dona, amb les seves nenes», acaba d'explicar.


Comentaris

envia el comentari