Apareixen trossos de carn amb claus incrustats en un parc d'Alpicat, al Segrià

Un veí va denunciar aquest fet a les autoritats locals, ja que posa en perill la vida dels animals

Els paranys de carn amb claus posen en perill la vida dels gossos i gats
Els paranys de carn amb claus posen en perill la vida dels gossos i gats | Cedida

El passat dimecres 19 de setembre un home va trobar trossos de llonganissa amb claus incrustats a Alpicat, municipi del Segrià, mentre passejava amb el seu gos. Ràpidament va informar del fet a les autoritats locals i ho va denunciar a través de les seves xarxes socials que, dos dies més tard, la seva publicació ja ha estat compartida més de 1100 cops.

L’ajuntament d’Alpicat va procedir a comunicar l’aparició de trossos de carn amb claus a la via pública als Mossos d’Esquadra, però tot apunta que es tractaria d’un acte vandàlic. Concretament, es van trobar els trossos de llonganissa amb claus per la plaça de l’Escorxador i voltants i han provocat una gran alarma entre tots els veïns del municipi, en especial entre aquells que tenen gossos, ja que si per una casualitat els ingereixen, podrien ferir-los greument o, fins i tot, causar-los la mort.

Diversos trossos de llonganissa amb claus

El veí d’Alpicat que va trobar el primer tros de carn amb claus va ser Josep Maria Font: «Un home em va dir que anés amb compte perquè havia vist un tros de carn amb claus. Vaig anar a veure’l i el vaig recollir. Em vaig sorprendre i em vaig indignar moltíssim quan vaig observar que hi havia quatre claus». No va dubtar en compartir-ho a les xarxes on es va fer viral.

Font també va informar els agents municipals que van trobar un segon tros amb claus incrustats l’endemà al matí. L’alcalde Joan Gilart va assegurar que «van posar el cas en coneixement dels Mossos d’Esquadra perquè ho investiguin».

Tanmateix Gilart va explicar que creu que es tracta només d’una gamberrada, ja que és el primer cop que han trobat carn amb claus i cap veí s’havia queixat abans dels gossos que hi ha al municipi. «Probablement farem un ban per informar els veïns i demanem, especialment, els amos dels gossos perquè vagin amb compte», però també va recordar que les mascotes han d’anar lligades sempre.

Més casos de carn amb claus incrustats

Aquest no és un cas aïllat. Fa menys d’un mes la Policia Nacional va advertir sobre la presència de salsitxes amb claus incrustats en alguns parcs públics on habitualment passegen els gossos. Per aquesta raó van demanar als amos ser molt curosos i evitar que les mascotes mengin res del terra.


Comentaris

envia el comentari