Imatge d'un control dels Mossos d'Esquadra

No té carnet, va begut i drogat i el paren els Mossos: impactant troballa al maleter

El conductor va quedar arrestat en el moment i actualment ja està a presó

Els Mossos d'Esquadra van quedar sorpresos en una situació, peculiar, durant un control rutinari. Els agents, situats en el terme del municipi de Sant Julià de Ramis, en la comarca del Gironès, van aturar un vehicle que els hi va semblar sospitós. Primera sorpresa no va trigar a arribar i és que al maleter duia tot de bosses d'escombraries plenes de cabdells de marihuana. 

Els fets van succeir aquest dilluns, tretze de febrer, en un control rutinari a la sortida de Girona Nord de l'Autopista. Després de trobar uns trenta-cinc quilos de droga al vehicle van procedir a fer-li les proves d'alcoholèmia i drogues al conductor. Ambdues van donar positives, el drogotest va marcar que havia consumit cànnabis i cocaïna.

Les sancions es van anar acumulant per minuts

Per si no hi havia prou, els Mossos van identificar la persona conductora i van descobrir que circulava sense permís de conduir. En revisar la documentació del vehicle van observar que l'etiqueta de la Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV) no coincidia amb els papers. Portava l'etiqueta d'un altre vehicle.

El conductor, de trenta-quatre anys, viatjava sol en el vehicle. La policia catalana li va posar una bona llista de delictes. Un contra la salut pública, dos contra la seguretat viària, per conduir sense carnet i anar begut i drogat, una denúncia per no tenir la ITV en vigor i un possible càrrec per falsedat documental, per dur l'adhesiu d'un altre cotxe.

Aquests delictes se'ls van sumar als antecedents, que ja tenia, ja que la policia l'havia enxampat amb anterioritat. El detingut va passar aquest dimarts a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona. I d'aquí, ja en va sortir per ingressar directament a la presó.

La forta olor de marihuana va despertar sospites en els agents

Quan els agents el van aturar, van veure com el cotxe desprenia fortor de marihuana. Per això, van registrar el vehicle i a dins del maleter hi van trobar fins a trenta-cinc quilos de droga, repartida en cinc bosses d'escombraries. Els agents també van veure com l'home presentava símptomes evidents d'anar tant begut com drogat.

Els resultats de les proves no van deixar cap mena de dubte. L'alcoholímetre va marcar una taxa de 0,79 mg/l d'aire expirat i el drogotest va donar positiu en THC i cocaïna. Quan els agents van revisar-li la documentació, van veure que mai havia obtingut el permís de conduir. I que l'adhesiu de la ITV que portava enganxat al cotxe, en realitat, corresponia a un altre vehicle.

Logotip de l'aplicació WhatsApp NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades del món de SUCCESSOS al WhatsApp