Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Logo de la cadena de supermercats Carrefour

Mor un treballador d'un Carrefour i el tapen amb para-sols per no haver de tancar

La cadena ha compartit un escrit on lamenten la decisió i les maneres de tractar el cadàver
Logo de la cadena de supermercats Carrefour
Les xarxes han criticat fortament a Carrefour per la seva resposta davant la mort d'un treballador | Cedida

Moisés Santos va morir per una aturada cardíaca divendres passat, en un centre Carrefour situat en Recife, que es troba al nord-est del Brasil. Moisés Santos s'encarregava de promocionar productes en l'establiment Carrefour. No obstant això, va passar alguna cosa que ha causat una onada de crítiques cap a l'empresa francesa, i no ens estranya. 

Quan Moisés va morir, tot indica que el supermercat va ocultar el cadàver amb ombrel·les en els passadissos situats del mateix establiment. El motiu? Ocultant el cadàver no van haver de tancar el centre. 

El renou en xarxes ha arribat a tots els països. Persones de tot el món es mostren indignades pel que ha succeït, i no és per a menys. 

El fet ha incendiat les xarxes

«En un Carrefour del Brasil mor el treballador Moisés Santos i tapen el cadàver amb paraigua per a no tancar el centre. Això sí que és motiu de boicot» és una de les publicacions que es poden llegir en Twitter. Juntament amb el text, es pot veure una fotografia de les ombrel·les i una il·lustració que critica l'escena. En ella, es poden veure dos para-sols tapant el cos de l'home, al qual només se li veuen els peus, i es pot veure un cartell d’ ’Oferta’.

«A Recife, ciutat del nord-est brasiler, un representant comercial va tenir un infart mentre treballava en una botiga del mercat Carrefour i va morir. Li van cobrir el cos amb parasols i la botiga va continuar en funcionament» és un altre tuit que es pot llegir.

La resposta de Carrefour

Per part seva, Carrefour ha emès un comunicat parlant sobre l'ocorregut. «Carrefour demana disculpes en relació amb la forma inadequada en què va tractar el trist i inesperada defunció del senyor Moisés Santos, víctima d'un atac cardíac, a la botiga de Recife (Pernambuco).

L'empresa es va equivocar en el fet de «no tancar la botiga immediatament després del succeit, a l'espera del servei funerari» es pot llegir en ell. No obstant això, les queixes i crítiques continuen envaint les xarxes, que proposen fer boicot a l'empresa.

Carrefour, en el centre de la polèmica

A Espanya, a part del terrible fet que ha succeït al Brasil, Carrefour també ha creat polèmica per un altre assumpte. I és que, segons ha explicat el mitjà ‘Okdiario’, Carrefour ha utilitzat rètols a Girona en els quals no indiquen res en castellà.

Carrefour, per part seva, explicava que «la retolació que utilitzem en cadascuna de les nostres botigues s'ajusta a la normativa lingüística vigent obligatòria de la comunitat autònoma en la qual ens trobem, en aquest cas Catalunya».

Encara que això sembla que ha canviat segons 'Hablemos Español', que han comunicat que, en el Carrefour de Roses (Girona) s’«ha encarregat cartelleria nova, que inclourà l'espanyol».

Les xarxes s'han omplert de persones que volen fer-li boicot per no retolar en castellà. Això també ha aixecat polèmica pel fet que algunes persones estan sobreposant fer ‘boicot’ per la cartelleria abans de pel que ha succeït amb l'empleat al Brasil.