Exemplar de la Constitució en flames durant la manifestació a Barcelona, el 6 de desembre del 2019

Cremen exemplars de la Constitució en diverses ciutats catalanes

A més, a Girona un grup de persones ha tirat les tanques del cordó policial que els separava de la manifestació per la Constitució

Diversos manifestants independentistes  concentrats davant de la seu de la delegació del govern espanyola Barcelona han cremat exemplars de la Constitució espanyola  aquest divendres. A més a més, aquesta crida s'ha dut a terme en altres ciutats catalanes on també n'han cremat exemplars.

Manifestants cremen exemplars de la Constitució

L'acció s'emmarca en una concentració convocada per Pícnic per la República en la qual demanaven als participants que portessin espelmes, aquest divendres 6 de desembre, dia de la Constitució espanyola.

Els convocants havien fet una crida a concentrar-se davant la delegació per dinar al migdia i un cop allà han repartit exemplars de la Constitució, que són els que s'han cremat. Posteriorment, s'han dirigit fins al carrer d'Aragó, on han cantat 'Els Segadors' per finalitzar l'acció. «Atents a properes accions, no ens hem d'aturar», han afirmat a les xarxes socials.

Càrregues policials durant una manifestació antifeixista a Girona

Tensió i primeres càrregues dels Mossos al centre de Girona després que un grup de manifestants antifeixistes hagi tirat ous al cordó policial  i hagi aixecat les tanques que els separaven de la concentració a favor de la Constitució convocada per Societat Civil Catalana.

Un grup d'unes 150 persones s'ha manifestat aquest matí a la plaça de Catalunya, i ha caminat fins a la Plaça 1 d'octubre, on a les 12.00 hores del migdia havia convocat SCC per defensar la Constitució amb motiu del 6 de desembre. Alguns manifestants antifeixistes i han intentat saltar el cordó policial dels Mossos que separava les dues protestes, moment en què hi ha hagut escenes de tensió i els agents han utilitzat les porres.

També et pot interessar...