ÚLTIMA HORA

‼ Nissan comunica finalment la intenció de tancar la planta de Barcelona

URGENT

🔴 Salut confirma que no demanarà que Lleida passi a la fase 2

Càrregues policials durant una concentració per aturar una subhasta de pisos de la Generalitat de Catalunya

Demanen que no es venguin i que es facin servir per habitatge social | El Govern diu que destinarà els diners que en tregui a polítiques d'habitatge

 

La Brigada Mòbil dels Mossos d'Esquadra ha hagut de dissoldre i carregar contra un grup de manifestants que s'havien concentrat a la porta del recinte on s'hi havia de celebrar una subhasta pública d'habitatges a l'Hospitalet de Llobregat. La seva intenció era aturar la subhasta i evitar que els licitadors hi poguessin entrar. Diversos grups havien convocat una manifestació davant de la porta per evitar que els pisos, ara propietat de la Generalitat de Catalunya per falta d'hereus, siguin venuts a inversors privats. Des de la Plataforma Aturem la Subhasta es demana que els pisos no es venguin i que es puguin fer servir com habitatge públic i de lloguer assequible.

 

La Generalitat no vol els pisos i invertirà els diners en habitatge social

Des de la Generalitat, el departament d'Economia, assegura que és obligat vendre els pisos sense hereus que acaben a mans públiques i que amb els diners que se'n treguin es potenciaran polítiques d'habitatge. Economia preveu obtenir un mínim de cinc milions d'euros amb aquesta subhasta, que inclou quinze immobles a la ciutat de Barcelona i en altres punts de la geografia del país.

El que sí que descarta el Govern és comprar aquests edificis, un fet que està permès, però que des d'Economia s'assegura que comportaria una pèrdua de diners. La intenció és fer servir els diners de la subhasta per fer-se amb finques que puguin ser convertides en habitatge públic i amb lloguers assequibles.

 

Càrregues quan s'evitava l'entrada dels licitadors

Els manifestants han volgut impedir que els licitadors entressin al recinte i poguessin participar en la subhasta. Algun d'ells, quan ha arribat, també ha estat agredit pels manifestants. Agents antiavalots de la policia catalana els han protegit per poder entrar. Amb mitja hora de retard ha pogut començar la subhasta i els manifestants han marxat direcció a un dels pisos del centre de Barcelona que és un dels que s'ha subhastat avui i que els activistes han ocupat.Comentaris

envia el comentari