IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Cinc carreteres gironines, tallades per inundacions

Es tracta de la C-253 a Calonge, la GIV-6216 a Sant Pere Pescador, la C-66 a Corçà, la GI-633 a Sant Jordi Desvalls i la GI-643 a Serra de Daró

Les pluges afecten diversos punts de l'AP-7
Les inundacions han afectat moltes de les carreteres de la demarcació de Girona | CatalunyaDiari.cat

Les inundacions d’aquest cap de setmana continuen provocant grans problemes de circulació aquest dilluns. Tant és així, que fins a 5 carreteres de la demarcació de Girona es troben tallades a causa d’aquestes, segons ha informat el Servei Català de Trànsit (SCT).

En aquest context, doncs, les carreteres tallades són les següents: la C-253 a Calonge, la GIV-6216 a Sant Pere Pescador, la C-66 a Corçà, la GI-633 a Sant Jordi Desvalls i la GI-643 a Serra de Daró. Al fil de la qüestió, Protecció Civil ha hagut d’atendre fins a 541 trucades en relació a l’alerta del Pla Inuncat previst per inundacions. Gran part d’aquestes, així mateix, es registren entre l’Alt i el Baix Empordà.

Ahir al vespre, de fet, ja s'alertava de l'aplicació del pla esmentat i de la seva possible afectació a causa dels evidents aiguats que havien caigut a gran part de la geografia catalana. 

Una vintena d'evacuats a l'Alt Empordà pel fort temporal de pluja

I és que la demarcació de Girona ha estat de les més perjudicades pels aiguats. Si en punts de vital importància com Figueres s'ha optat per suspendre les classes per precaució, també és cert que ahir un total de 21 persones van ser evacuades aquest pels Bombers de la Generalitat dels carrers que donen a l'Estadi Municipal de Vilatenim, un nucli urbà depenent de la ciutat de Figueres, a la comarca de l'Alt Empordà.

Els Bombers de la generalitat han evacuat una vintena de veïns de Vilatenim, a Figueres
Els Bombers de la generalitat han evacuat una vintena de veïns de Vilatenim, a Figueres | Bombers de la Generalitat

 

La ràpida i impressionant crescuda del riu Manol, que es va arribar a desbordar, va inundar la zona, i també va obligar a tallar la carretera C-260, que uneix la capital de l'Alt Empordà amb la ciutat de Roses. Les pluges persistents en aquesta demarcació, d'altra banda, multipliquen per 20 els cabals d’alguns rius


Comentaris

envia el comentari