Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Marta del Castillo

La carta que ha ensenyat el pare de Marta del Castillo: «No ha volgut»

Antonio del Castillo assegura que «el jutge no ha volgut esbrinar la veritat i nosaltres arribarem fins al final, encara que arribem als setanta anys»

La família de Marta del Castillo ha rebut un nou revés judicial. Aquest dilluns, 24 de maig, s'ha confirmat que el jutge d'Instrucció número 4 de Sevilla ha rebutjat reobrir el cas per investigar la relació de Francisco Javier Delgado, germà de Miguel Carcaño, amb l'assassinat de Marta.

És per això que unes hores després, Antonio del Castillo, pare de la víctima, ha convocat a la premsa davant casa seva per mostrar la seva indignació i afirmar que «estem vacunats contra les garrotades de la Justícia».

[predef]catalunya-diari-625[/predef]

El pare de la jove sevillana assegura que volen recórrer a l'Audiència de Sevilla perquè «posi ordre o digui alguna cosa més coherent». És més, Antonio creu que les noves proves són suficients per resoldre l'assassinat de Marta del Castillo i que, per tant, no entén la decisió del magistrat.

Antonio del Castillo presenta la carta de Carcaño

La família de Marta i els seus advocats han advertit en més d'una ocasió que exposarien davant els mitjans de comunicació la carta que Miguel Carcaño va enviar a Antonio del Castillo amb data de 26 de gener del 2019.

Antonio repartia diverses còpies de la carta escrita a mà per l'únic condemnat per la mort de Marta. En ella autoritzava a Antonio del Castillo a sol·licitar i rebre la documentació sobre la hipoteca que Carcaño va demanar el 2008 per poder comprar el pis de León XIII, on s'hauria comès l'assassinat de Marta.

Cal recordar que la família va recopilar una sèrie de documents, els quals s'ha demostrat que eren falsos i han estat presentats davant el jutge Álvaro Martín. Aquests, sempre segons la família, donen validesa a l'última versió de Carcaño, que va assegurar que va mantenir una discussió amb el seu germà per l'impagament d'aquesta hipoteca. Així doncs, insisteixen a creure l'explicació que va donar el jove, que afirma que Marta es va interposar entre els dos i que Francisco Javier va colpejar-la.

Malgrat que el jutge va demanar un nou informe policial, va insistir que aquesta documentació no aporta res de nou per poder vincular noves persones amb la desaparició i mort de Marta del Castillo. De fet, el jutge va recordar que sobre els fets «ja hi ha una sentència», ja que Delgado va ser absolt, però Antonio del Castillo va assegurar que «no sobre un possible delicte d'homicidi o assassinat».

«No ha volgut saber la veritat»

Finalment, Antonio del Castillo s'ha mostrat molt dur amb el jutge instructor. Ha lamentat que ja no es creu res del que pugui dir Carcaño, ja que «la mentida està en la llei i està feta perquè qualsevol delinqüent pugui mentir, una defensa que tenen per Dret».

Ha insistit que el jutge «vol evitar haver de fer la feina que no va fer la Policia», recordant que ja fa temps que tenien sobre la taula el tema de la hipoteca. «No ha volgut esbrinar la veritat, tot i que hi ha maneres de fer-ho: trucant a Carcaño», ha acusat directament al magistrat de qui creu que «està cansat».

A més, ha deixat caure la possible existència d'una mà negra: «Aquí passa alguna cosa perquè no es posen mitjans i voluntats per aclarir el cas, dotze anys després de l'assassinat. Arribarem fins al final, encara que arribem als setanta anys».