El cas del crim del Pantà de Susqueda on va morir el Marc i la Paula, la jove parella de 21 i 23 anys

La jove parella va desaparèixer el passat 24 d'agost
Els Mossos d'Esquadra i els Bombers al pantà de Susqueda | Cedida

 

Els Mossos d’Esquadra i els Bombers iniciaven, el passat 24 d’agost, una intensa investigació per trobar la parella de joves de 21 i 23 anys desapareguts els voltants del Pantà de Susqueda, a La Selva.  

 

La família del Marc i la Paula donaven l’avís de desaparició i demanaven la col·laboració ciutadana, després que els joves no tornessin a casa. Segons la mateixa família, la intenció del Marc i la Paula, que circulaven amb un Opel Zafira de color blau, era fer una excursió amb caiac pel pantà.

 

Dies més tard, els agents van trobar el cotxe i el caiac enfonsats al pantà amb una pedra sobre el pedal accelerador, però sense ningú a l’interior del vehicle. I és que van ser molts els interrogants que s’obrien al voltant de la investigació.

 

 

Assassinats amb trets al cap

Després d’aquesta troballa, els Mossos d’Esquadra publicaven al seu compte de Twitter una imatge dels joves entrant en un establiment comercial, hores abans dels fets. Una setmana després, els agents submarinistes de la Guàrdia Civil, els Mossos d’Esquadra i els Bombers de la Generalitat pentinaven una superfície de 150 metres per intentar trobar més pistes sobre la parella, després que un gos policial trobés un rastre humà en una zona concreta del pantà.

 

Així doncs, i dues setmanes després de la desaparició de la Paula i el Marc, els investigadors treballaven sobre la hipòtesi que una persona va ser la responsable d’enfonsar deliberadament el vehicle i el caiac, ja que en els dos casos es van fer servir pedres per enfonsar-los.

 

Finalment, el passat 26 de setembre, els Mossos d’Esquadra confirmaven que s’havien trobat dos cadàvers al fons del pantà de Susqueda, els quals pertanyien a la jove parella desapareguda.

 

 

Detingut sis mesos després

Tanmateix, i malgrat les dures condicions en què es trobaven els cossos del Marc i la Paula, l’autòpsia va poder confirmar que la parella havia sigut assassinada. En el cas de la Paula, concretament els investigadors van poder descobrir que a la Paula la van matar d'un tret al cap amb una pistola de bales de nou mil·límetres.

 

Una dada que allunyava la hipòtesi que apuntava al fet que tot fos cosa de caçadors i prenia importància la que apuntava que la parella podria haver presenciat alguna cosa que els poses en perill. 

 

El testimoni de tres veïns de la zona que van reconèixer haver sentit trets la nit de la desaparició, van ser clau en la troballa del lloc de l’assassinat, ja que tots van sentir els trets en la mateixa direcció, sense poder determinar, però, el lloc de procedència.

 

I és que cal recordar que els testimonis no estaven en el mateix lloc quan els van sentir, i és per això que els agents de la policia es van col·locar  en els mateixos punts, i després d'algunes proves van determinar que el lloc del crim era un barranc conegut com la font del Borni.

 

No obstant això, fins aquest 26 de febrer —6 mesos després de la desaparició— els Mossos d’Esquadra han detingut el presumpte autor del misteriós crim del pantà de Susqueda.