IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El cas d'Elena Mejías: la noia que ha omplert Barcelona de cartells per trobar la seva mare biològica

La jove va ser trobada durant el 1988, quan tenia dos anys, per la policia, que la va portar a un centre de menors, sense fer cap investigació prèvia

Elena Mejías busca la seva mare biològica
Elena Mejías busca la seva mare biològica | TV3

El cas d'Elena Mejías és un d'aquells esdeveniments sorprenents que deixen a tothom amb sensació de la poca informació que, a vegades, continuem patint en la nostra societat. Corria l'any 1988 quan, la llavors petita Elena, va aparèixer sola, pels carrers del barri del Raval de Barcelona, sent trobada per agents de la policia que la van portar, sense més preàmbuls, a un centre de menors.

TV3 ha fet pública la versió de la mateixa noia de, en teoria, 31 anys, doncs no coneix amb exactitud la seva data de naixement, qui després de molt temps de dubtes i preguntes, s'ha posat mans a l'obra per intentar trobar la seva mare biològica, fet que encara no ha aconseguit complir. El motiu no és altre que quan va anar a buscar el seu expedient, va trobar «més dubtes que respostes».

«No existeix un atestat policial o judicial que informi de l'estat que em van trobar», explica l'Elena, qui només té la versió que ella donava el dia que va aparèixer, on explicava «un conte» on deia que «m'havia perdut» i que es trobava «uns guàrdies» que la portaven a un lloc no «molts nens ploren». La versió que explicaria com l'havien trobat i on la van dur immediatament.

La importància del seu conte

Precisament, al conèixer la versió del conte que explicava, Elena va trobar un raig d'esperança. S'aferra a la frase «m'he perdut» per argumentar que no va ser abandonada, sinó que, possiblement, estava jugant pel barri i es va allunyar de la seva família. Per aquest motiu, la jove ha omplert el Raval de cartells on explica la seva història, dels quals confia que serveixin de reclam perquè algú recordi la seva història.

Els cartells que ha penjat Elena Mejías pel Raval
Els cartells que ha penjat Elena Mejías pel Raval | TV3

 

A més, destaca que, en el seu expedient, no hi ha cap dada que indiqui que la nena trobada estava en mal estat, descuidada, malalta o maltractada, pel que afirma que en un cas així, «un abandonament en sí, no era», opinant que es trobava en bones condicions, pel que hi havia una família darrere seu que la cuidava.

No és una actuació habitual

La vocal de la Secció d'Infància del Col•legi d'Advocats, María Carmen Regueiro ha reconegut que el procediment que van realitzar els agents policials el dia de la seva trobada «no és habitual», ja que considera que, en un cas d'aquestes característiques, «s'haurien d'haver obert diligències per investigar el fet i intentar trobar els pares».

Per aquest motiu, afegeix que l'actuació ideal hauria estat aquella que hagués investigat sobre «els orígens» de la nena i si «algú la vol reclamar», encara que reconeix que, algunes vegades, les actuacions policials no són tan profundes com tothom podria esperar.

María Carmen Regueiro, vocal de la Secció d'Infància del Col·legi d'Advocats
María Carmen Regueiro, vocal de la Secció d'Infància del Col·legi d'Advocats | TV3

Un record per l'esperança

Elena va explicar que la seva estratègia de recerca comença a trobar els seus fruits. De moment, assegura que una dona es va comunicar amb ella per explicar-li que recorda un cas semblant. Segons la jove, la senyora li va indicar que «li sona que una nena es perdés durant l'estiu del 1988», data que va ser trobada.


Comentaris

envia el comentari