Muntatge Esther López i guardia civil

El cas Esther López farà un gir en les pròximes hores: hi haurà detencions

Els agents estan cada cop més a prop d'aclarir la mort d'Esther López

Esther López, després d'haver desaparegut el 12 de gener, va ser trobada morta en una cuneta el darrer 5 de febrer. La troballa del seu cadàver ha estat crucial per donar avenços importants a la investigació. Investigació que, pel que sembla, farà un gir notable les pròximes hores.

Les darreres dades confirmades pel mòbil així com per les càmeres de seguretat estudiades i els primers resultats de l'autòpsia han estat decisius. Ja se sap què li va passar i, encara més, s'espera que hi hagi detencions ben aviat.

La mort d'Esther López i l'avenç de la investigació

Fa unes hores va ser quan l'informe preliminar de l'autòpsia realitzada a Esther López va determinar un fet important. En concret, va deixar de manifest que el cos presentava fractura de maluc i una fuetada cervical. Dos senyals que confirmaven la principal hipòtesi de la Guàrdia Civil respecte que va ser atropellada.

Muntatge Esther López cotxe
Esther López va ser atropellada | Catalunya Diari

Precisament per aquest motiu, els investigadors han començat a buscar el vehicle que va carregar contra la val·lisoletana. Tenint en compte l'estatura i les seves lesions, s'està centrant la recerca en un cotxe tot terreny o alt de tipus pick up.

Però això no és tot, ja que suposadament d'aquest vehicle es coneix, a més, que és de color blau, com ha publicat El Periódico.

Tots aquests passos indiquen que la mort de la noia de Traspinedo ha fet un gir important les últimes hores. I no serà l'únic, ja que, segons ha publicat Ok Diario, fonts de la Guàrdia Civil han indicat que «s'està molt a prop de resoldre el cas i amb detencions».

Això sí, no sabem si entre els detinguts hi haurà algun dels sospitosos fins ara, com Óscar, o hi haurà noves cares.

Fotomuntatge d'Esther López i un guàrdia civil
En les pròximes hores sembla que es produiran detencions | EP

 

Els enigmes que queden per resoldre sobre la mort d'Esther López

L'informe preliminar de l'autòpsia sembla haver deixat clar que va ser atropellada. Ara els investigadors s'hauran d'esbrinar si l'atropellament d'Esther López va ser accidental o si es va tractar d'un homicidi imprudent.

De la mateixa manera, un altre enigma, a més a més de l'esmentat i de la identitat del responsable, és com i on es van produir els fets. En aquest cas, hi ha dues teories que es barregen com a possibles i que estan sent estudiades.

La primera és que el cotxe en qüestió atropellés la val·lisoletana a la zona on va ser trobada. La segona és que això passés en un altre lloc i després el seu cadàver fos traslladat fins allà dies després.

És cert que cap de les dues opcions no s'ha descartat, però sembla que la segona cobra més força.

Cotxes de la Guàrdia Civil al lloc dels fets.
Pren força la teoria que Esther López no va ser atropellada en el lloc on es va trobar | Europa Press

Hi ha diversos motius per fer-ho. I entre aquests hi ha el fet que l'ERAT (Equip de Reconstruccions d'Accidents de Trànsit de la Guàrdia Civil) no ha trobat indicis de l'accident en aquest espai. És a dir, que no ha trobat a la zona ni fragments del vehicle implicat ni petjades de frenada.

A més, hi ha altres raons que fan sospitar que el cos d'Esther López no va estar a la cuneta els 24 dies de la seva desaparició. Una és que pel lloc van passar veïns i animals així com el dron que va estar treballant a les batudes i ningú la va veure. L'altra és que el cadàver, com afirma Ok Diario, no tenen signes de la presència de «l'activitat de la fauna local».