Apareix un nou cas de violació a una menor en una discoteca a Sant Cugat

L'acusat tenia 19 anys i la víctima era menor d'edat | Amb aquest sumen dos els casos similars en la mateixa zona d'oci del municipi

Mossos d'Esquadra
Els Mossos ja van detenir el pressumpte agressor de la menor | Mossos d'Esquadra

Ahir mateix es va fer públic que el passat divendres 1 de febrer un menor de 16 anys va abusar sexualment d'una menor de la mateixa edat en una zona d'oci de Sant Cugat de Vallès. Avui, els Mossos han confirmat al mitjà online 'Cugat.cat' que el passat 20 de gener, a la mateixa zona d'oci situada a la carretera de Rubí, ja hi va haver un cas molt similar. La víctima hauria estat una menor veïna de Rubí i l'agressor un jove de 19 anys de Terrassa. El noi va ser detingut pels Mossos la mateixa nit dels fets i ja ha ingressat a presó.

L'alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, Carmela Fortuny, s'ha reunit avui mateix, dimarts 5 de febrer, amb el cap de la comissaria dels Mossos d'Esquadra al municipi, Manel Rodríguez, per analitzar els dos casos i estudiar personar l'Ajuntament de Sant Cugat com a acusació particular en ambdós casos i en qualsevol altre que succeeixi al municipi.

El cap dels Mossos a Sant Cugat ha anunciat que, juntament amb la Policia Local, es preveu augmentar la vigilància a la zona d'oci nocturn on s'han produït els dos casos. A més, com a mesura preventiva, l'Ajuntament instal·larà una carpa per informar i prevenir aquest tipus de comportaments. El consistori també espera poder impulsar en poc temps una campanya de sensibilització per prevenir qualsevol mena d'agressió sexual.

L'alcaldessa de Sant Cugat del Vallès ha condemnat rotundament els casos d'agressió sexual com aquests i s'ha posicionat en contra de «qualsevol mena d'agressió sexual».

Els homes van ser detinguts el 2016 per agredir dues àvies | CatalunyaDiari.cat

 

Treballaran conjuntament amb la Generalitat

A més, l'Ajuntament municipal ha explicat que s'afegirà al protocol aprovat recentment per la Generalitat que lluita contra les agressions sexuals en espais d'oci i dona criteris als professionals de seguretat davant totes les violències sexuals.

D'aquesta manera es pretén «evitar que cap conducta que atempti contra la llibertat sexual quedi impune», especialment en entorns d'oci. Per això, la Generalitat estableix «les accions operatives envers l'agressor i les pautes d'actuació dels cossos de seguretat davant casos d'assetjament no penal o violències sexuals consecutives de delicte».


Comentaris

envia el comentari