El forat que s'ha fet a la paret per entrar dins la casa tapiada.

Una casa tapiada amagava 2.500 plantes de marihuana al Penedès

La Guàrdia Civil ha fet un forat a la paret per entrar dins l'habitatge

Una operació de la Guàrdia Civil, en col·laboració amb la Policia Municipal del Vendrell, ha desmantellat una plantació de marihuana que s'amagava en una casa tapiada del centre de la ciutat. L'operació s'ha fet aquest dimarts 29 d'octubre a la tarda, en un habitatge del carrer Nou que havia estat tapiat feia temps per evitar ocupacions. Aquesta circumstància havia estat aprofitada pels responsables de la plantació, per fer el cultiu sense aixecar sospites.

Més de 2.500 plantes de marihuana

Per entrar a la casa tapiada, els agents policials van requerir que es fes un forat a la paret tapiada. A dins es van trobar més de 2.500 plantes de marihuana i tots els estris necessaris per al seu cultiu. La policia sospitava que aviat es podia fer una gran venda per l'avançat estat de creixement de les plantes. L'actuació també va comportar la detenció de dues persones, un matrimoni, que no vivien en aquest habitatge abandonat, sinó en un pis annex, el qual havien connectat a la casa a través d'una de les parets.

L'actuació s'ha desenvolupat gràcies a la col·laboració ciutadana i des de la Guàrdia Civil no descarten fer més detencions. Aquest dimecres al matí, alguns operaris municipals retiraven els diferents elements que hi havia a dins la casa desocupada, abans de procedir a refer l'esvoranc de la paret. Els dos detinguts, d'origen magrebí, estan acusats dels delictes de tràfic de drogues i frau elèctric. Després de prestar declaració van quedar en llibertat a disposició del Jutjat número 3 del Vendrell.

Plantació a la Pobla de Montornès

Fa una setmana, la Guàrdia Civil ja va desmantellar una altra plantació de marihuana al territori, en aquest cas, a la Pobla de Montornès. Es tractava d'una plantació 'indoor' amb unes 300 plantes. Les dues persones que vivien a la casa van ser detingudes, acusades dels delictes de tràfic de drogues i frau elèctric, i van quedar en llibertat a l'espera de judici.