El català Artur Segarra, condemnat a pena de mort per assassinat a Tailàndia

Ha perdut l'últim recurs presentat al tribunal, qui el ratifica com culpable d'assassinat del consultor David Bernat

Artur Segarra, condemnat a mort per assassinat a Tailàndia
Artur Segarra, condemnat a mort per l'assassinat de David Bernat a Tailàndia | EFE

El Tribunal Suprem de Tailàndia ha tombat el recurs d'Artur Segarra i ha dictaminat aquest dimecres la pena de mort en última instància pel català, natural de Terrassa, condemnat per l'assassinat de David Bernat, originari de l'Albi (Garrigues), el 2016 a Bangkok (Tailàndia).

El magistrat ha rebutjat l'última apel·lació de la qual disposava Segarra després de considerar com a vàlides les proves del crim presentades per la Policia, assenyalant que aquestesdemostren la culpabilitat de l'acusat i que deixa en ferm la sentència de l'abril de 2017.

El condemnat sempre ha defensat la seva innocència

Després de conèixer la sentència, el condemnat, que sempre ha negat els càrrecs, va assegurar que la decisió no era «una sorpresa», ja que en la seva opinió no havia estat «un judici just» davant la falta de testimonis directes de l'assassinat. No obstant això, el tribunal va acceptar com a bones les imatges captades per càmeres de seguretat o les proves d'ADN presentades per la Policia, entre altres evidències.

Durant una breu lectura de la sentència, el jutge va apuntar el fet que: «Mancant testimonis oculars, les proves presentades són consistents per a demostrar la culpabilitat de l'acusat. Ell va cometre l'assassinat de manera premeditada amb la intenció de robar els diners a la víctima». L'advocat defensor ha confirmat a 'EFE' que el condemnat té fins al 20 de febrer per presentar la sol·licitud de perdó, que Segarra ha confirmat que sol·licitarà i que, en un futur, demanarà el trasllat a una presó espanyola.

Moment en el qual Artur Segarra va ser entregat a les autoritats tailandeses
Moment en el qual Artur Segarra va ser entregat a les autoritats tailandeses | EFE

Els fets van succeir el 2016 a l'apartament de Segarra

Segons la investigació policial, Segarra va raptar a Bernat el 19 de gener del 2016 i el va retenir durant set dies a l'apartament que tenia llogat a Bangkok, on l'hauria torturat i posteriorment assassinat, ja que les autoritats hi van trobar rastres de sang de la víctima. A més, en les imatges de les càmeres de seguretat es veu com els dos companys entren al bloc d'apartaments i d'on la víctima no va tornar a sortir.

Les primeres restes del cadàver esquarterat van aparèixer el 30 de gener al riu Chao Phraya, que travessa Bangkok, i sis dies després la Policia va identificar al terrassenc com el principal sospitós. Segarra va ser identificat per uns espanyols menjant amb la seva parella en un restaurant a una província nord-oriental fronterera amb Cambodja, cap on va fugir. Dos dies després va ser detingut i entregat a les autoritats tailandeses el 8 de febrer de 2016.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari