Catalunya es converteix en exportadora de marihuana arreu d'Europa

El 2016 es van decomissar catorze tones d'aquesta droga
Imatge d'arxiu de marihuana. | Cedida

 

Catalunya ja és, segons els Mossos d'Esquadra, un nou punt des d'on s'exporta marihuana arreu d'Europa. Segons publica el portal de notícies '324', l'any 2016 la policia catalana va decomissar més de catorze tones d'aquesta droga, tres vegades que el 2015. Els principals motius d'aquesta crescuda són la situació geogràfica i el preu de la marihuana aquí.

La mateixa notícia detalla que és a Girona on hi ha més plantacions d'aquesta droga per la proximitat amb la frontera francesa i d'Itàlia. De fet, des dels Mossos d'Esquadra apunten que el cultiu compta, cada vegada més, amb infraestructures més sofisticades i això permet que les bandes puguin amortitzar de pressa la inversió en material. A més, el preu de la marihuana a Catalunya és dues vegades menor que la mitjana europea. 

324 també explica que des del cos de seguretat troben a faltar severitat al Codi Penal per perseguir aquest delicte que només està penat amb entre un i tres anys de presó. A CatalunyaDiari.cat vam publicar fa un temps quin és el procediment que segueix la policia per desfer-se de la droga quan la decomissen, aquí ho podeu recuperar.